Šošovicová “sekaná”

AlexF 0

Šošovicová sekaná je klasické, sýte jedlo. Vyskúšajte tento recept.

recepty sosovica

Suroviny:

  • 3 šálky varenej šošovice (bez šťavy)
  • 2 vajcia
  • 6 polievkových lyžíc strúhanky
  • soľ, mleté korenie, mletá rasca, cesnak, červená paprika, drvený majorán podľa chuti

Môžete pridať:

  • pár lyžíc oleja
  • restovanú cibuľku
  • strúhaný údený syr alebo tofu
  • nakrájanú slaninku, klobásu

Postup:

Suroviny vymiešať na hustejšiu kašu, naplniť do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy a piecť na 200 st.C cca 30 minút, kým nezačnú okraje príjemne hnednúť.

Servírovanie:

Mierne vychladnutú „sekanú“ krájame a podávame so šalátom, alebo klasicky so zemiakmi, či kyslým zemiakovým prívarkom.

Tipy:

Ako pri mäsovej sekanej môžete pred pečením vložiť dovnútra šošovicovej masy vajcia uvarené natvrdo.

Zo šošovicovej masy môžete robiť karbonátky obalené v strúhanke, ktoré vypražíte alebo potreté olejom upečiete na plechu.

»»»» Prečítajte si aj recept: Krémová polievka z červenej šošovice.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár