Panzanella – osviežujúca polievka

Natália Horváthová 0

Osviežujúca polievka zo Stredomoria prevonia vašu kuchyňu.

Podravka

Potrebujete:

  • 390 g Podravka krájaných paradajok s bazalkou a oreganom,
  • 1 zelená paprika (100 g),
  • 1 menšia uhorka (100 g),
  • 1 cibuľa (60 g),
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 lyžica vínneho octu,
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja,
  • 200 ml Podravka pasírovaných paradajok,
  • 6 čiernych olív,
  • 1 lyžica kapár,
  • 2 lyžice malých lístkov bazalky,
  • opečené kocky chleba.


PRÍPRAVA:

Do mixéra vložíme krájané paradajky, nakrájanú zelenú papriku, nakrájanú ošúpanú uhorku, cibuľu, cesnak, ocot, olivový olej, pasírované paradajky a všetko dôkladne rozmixujeme. Na zriedenie pridáme vodu (približne 400 ml). Podľa potreby osolíme a okoreníme. Pred podávaním vychladíme v chladničke.

Podávanie: podávame s nakrájanými olivami, kaparami, lístkami bazalky a na sucho opečenými kockami chleba.

Tip: na zintenzívnenie chuti môžete kapary rozmixovať priamo so zeleninou alebo pridať chilli papričky.


Dobrú chuť!

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár