Paradajková polievka doladená ovsenými vločkami

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 500 ml paradajkového pretlaku,
  • 2 lyžice výberovej múky,
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • 100 g ovsených vločiek jemných,
  • bazalku alebo oregano, čierne korenie, soľ
Foto: Ingimage.com

Postup:

Urobíme zápražku, a to tak, že posmažíme múku na oleji jemne do hneda, pridáme paradajkový pretlak, ktorý postupne na stredne nízkej teplote zamiešavame, aby sa nám nespravili hrčky.

Potom aj trochu vody, osolíme a okoreníme. Následne dáme na chvíľu zavariť ovsené vločky – vždy zdravšia verzia, než polievku podávať s nastrúhaným syrom. Ešte pridáme oregano alebo bazalku, záleží, čo máte radšej.

Môžete skúsiť aj nové korenie okrem čierneho, krásne polievku prevonia.

Na záver malý tip, ak máte kyslejšie paradajky, pokojne pridajte trochu cukru, určite chuť vylepší.

Alebo sa inšpirujte ešte tu : Rajčinová polievka na 5 spôsobov

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár