Talianski kuchári dávajú do tejto tradičnej polievky zavariť aj cestoviny: malé, veľké, rôzne tvary alebo nasekajú špagety; ja to ale nemám veľmi rada, najmä, ak sa cestoviny časom rozmočia.
Oveľa chutnejšie je podávať k tomu bylinkovo-parmezánové sušienky. Poďme na to.
foto: ingImage Potrebujeme:
na polievku:
50 g anglickej slaniny, červenú mletú papriku – asi 1 lyžica, 1 pór, červené veľké fazule (pokojne použite konzervu), 1 menší baklažán, 1 cuketu, 200 g šampiňónov, 200 ml paradajkového pretlaku, nové korenie celé asi 5 ks, 2 bobkové listy, čierne korenie, aj farebné celé (obe zhruba do 10), soľ, 2 strúčiky cesnaku; na sušienky :
200 g lístkového cesta sušené bylinky rôzneho druhu (oregano, tymián, rozmarín, aké máte radi), soľ, parmezán. Postup: Slaninu nakrájanú na kocky opražíme, môžeme ešte jemne podliať olejom, pridáme nakrájaný pór, krátko opražíme, potom červenú mletú papriku a zalejeme trochou vody.
Do toho dáme variť baklažán a cuketu pokrájané na kocky, tiež šampiňóny, pridáme korenia, osolíme.
Povaríme, keď je všetko mäkké, na koniec prilejeme fazule z konzervy (môžete aj so šťavou) a paradajkový pretlak. Potom ešte nastrúhame cesnak a necháme prevariť. Minestrone sa podľa talianskeho receptu podáva s bazalkovým pestom. Lyžičku do stredu taniera.
Talianski kuchári dávajú do tejto tradičnej polievky zavariť aj cestoviny: malé, veľké, rôzne tvary alebo nasekajú špagety; ja to ale nemám veľmi rada, najmä, ak sa cestoviny časom rozmočia.
Oveľa chutnejšie je podávať k tomu:
Bylinkovo-parmezánové sušienky: Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme na doske posypanej soľou, nastrúhaným parmezánom a bylinkami z oboch strán. Nakrájame ho na rôzne tvary: obdĺžniky, kocky, trojuholníky, ako sa vám chce.
Opečieme ich z oboch strán na suchej panvici. Ono to ide veľmi rýchlo tak pozor, aby sa vám nepripálilo, parmezán vtedy zhorkne.
Loading...