Zeleninová hrášková polievka s mrveničkou

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler (nemusí),
  • olivový olej, soľ, hrášok,
  • 1 vajce,
  • 100 g  pšeničnej hrubej múky,
  • petržlenovú vňať (možno iné čerstvé bylinky)
Foto: Ingimage.com

Postup:

Restujeme koreňovú zeleninu nastrúhanú/nakrájanú na oleji dlhšie, aj 5 – 7 minút. Osolíme. Zalejeme vodou a povaríme; až neskôr pridáme hrášok, tomu na zmäknutie stačí málo.

Nakoniec dáme do polievky zavariť mrveničku: Cesto sme si predtým spracovali z múky a vajca napevno, vodu vôbec nepridávať. Trochu osoliť.

Do polievky cesto nastrúhame na hrubom strúhadle, uvarí sa rýchlo, stačia tri minútky. Bylinky úplne na záver až do vypnutej polievky.

Mrvenička je v polievke super, mám ju radšej než kupované cestoviny, tie sa len zbytočne rozmáčajú.

Aj si nechávam surové cesto v mrazničke, postupne ho vyberám a strúham do polievok, kedy chcem.

Alebo skúste inú výbornú polievku»»»

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár