Mätový sirup – Mojito

Petronela Sadloňová 0

 

Potrebujeme

  • 1 veľký zväzok mäty
  • 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z kvetov bazy a byliniek
  • ¾ l vody

Mätu rozoberieme na lístky a zbavíme silných stopiek. Cukor na prípravu sirupu rozpustíme v horúcej vode. Roztok varíme, kým nie je číry, a zalejeme ním mätové lístky.

Necháme 48 hodín v cukrovom roztoku na chladnom mieste.

Potom sirup precedíme cez jemné sitko, naplníme do sterilizovaných fliaš, dobre uzavrieme a skladujeme na chladnom mieste. Pre dlhšiu trvanlivosť sirup pred naplnením 3 minúty povaríme.

Riedime v pomere 1: 6 (1 diel sirupu na 6 dielov vody). Po otvorení skladujeme v chladničke a rýchlo spotrebujeme.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár