Sušené paradajky v oleji

Andrea Gregorová 3

Ak máte viac paradajok, paradajkovú polievku ste už robili, dokonca ste paradajky aj zavárali a dochádza vám fantázia kam s nimi, môžete si vyrobiť vlastné sušené paradajky.

Recept na sušené paradajky

V chladničke, naložené v oleji vydržia aj niekoľko mesiacov, chutia výborne do šalátov, na pizzu, do cestovín, alebo ako chuťovka na jednohubky.

susene paradajky v oleji

Príprava: 30 min                 

Pečenie: 4 hod                         

Suroviny:

  • 1 kg mäsitých zrelých paradajok
  • 500 ml Raciol výberový s bazalkou
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie

Postup:

Paradajky rozrežte na štvrtiny a dajte na plech vystlaný papierom na pečenie rozrezanou časťou nahor. Osoľte a okoreňte a pokvapkajte trochou oleja.

Rúru vyhrejte na 150 stupňov, stíšte na 60 – 70 stupňov a pečte 4 hodiny alebo pokým paradajky nie sú dostatočne vysušené.

Paradajky môžete sušiť aj na slnku približne dva dni (záleží od počasia, čím slnečnejšie tým rýchlejšie sa paradajky vysušia). Potom dajte paradajky do pohára, pridajte cesnak a zalejte olejom. Skladujte v chladničke.

Možno vás zaujíma aj to,

AKO ZAVARIŤ LEČO »

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (5 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Sušené rajčiny robíme už niekoľko rokov. My ich sušíme v sušičke ovocia. Trvá to cca. 1 – 2 dni, podľa toho, aké sú rajčiny. Dajú sa použiť na mnoho spôsobov pri varení. Určite odporúčam!

Pridaj komentár