Zdravšie než rezne vďaka paradajkám, chutnejšie vďaka ementálu

Slávka Habrmanová / food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 400 g Emmental – zrejúceho syra,
  • 1 kg veľkých paradajok,
  • soľ;
  • prísady na trojobal: múka, vajcia (asi 3 ks), strúhanka;
  • olej na vyprážanie.

Postup: 

Paradajky nakrájame na hrubšie plátky, osolíme ich, obložíme z oboch strán plátkami syra, obalíme v trojobale a vypražíme.

V žiadnom prípade nepoužívajte plátkový tavený syr alebo nejaký menej kvalitný, bude sa vám s ním veľmi zle pracovať.

Pokiaľ máte radi variácie, môžete pridať aj plátky dusenej, prípadne sušenej šunky. Alebo podobne môžete urobiť zeler, len ten predtým určite krátko prevarte, pokvapkajte citrónovou šťavou, potrite horčicou.

Vynikajúce je toto jedlo so šalátom colleslow: kapusta, cibuľa, stonkový zeler, cherry paradajky, soľ, korenie, trochu majonézy

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár