Možno ste ešte džem či lekvár nevarili, možno ste gazdiná od gruntu a varíte, čo vám hrnce stačia. Ale možno poznáte iné vychytávky.
Povedali sme niečo nové?
Mária Kohutiarová
Stále predovšetkým manželka, 7x mama, človek pre druhých. Chcem aj prostredníctvom riadkov priniesť presvedčenie, že svet je úžasné miesto a mať deti a rodinu je to najlepšie, čo nám mohlo byť dané.
Ešte som nepočula o testovaní džemu cez podšálky v mrazničke… Ani si to podľa popisu neviem predstaviť…
Ale našla som viacero odporúčaní (aj ja to tak robím), že keď chceme zistiť správnu hustotu – “želatínovosť” – vareného džemu, tak lyžicu džemu kvapneme na malý tanierik, urobíme v ňom lyžičkou cestičku a keď sa džem nezleje (cestička ostane), džem je už hotový.
A áno, po naplnení a uzavretí poháriky preklopiť 🙂
Tak len pekne zavárajme, gazdinky, v zime akoby sme našli 🙂
Niededy ten cukor netreba, može sa preklopit po nalnení, hore dnom.
Ešte som nepočula o testovaní džemu cez podšálky v mrazničke… Ani si to podľa popisu neviem predstaviť…
Ale našla som viacero odporúčaní (aj ja to tak robím), že keď chceme zistiť správnu hustotu – “želatínovosť” – vareného džemu, tak lyžicu džemu kvapneme na malý tanierik, urobíme v ňom lyžičkou cestičku a keď sa džem nezleje (cestička ostane), džem je už hotový.
A áno, po naplnení a uzavretí poháriky preklopiť 🙂
Tak len pekne zavárajme, gazdinky, v zime akoby sme našli 🙂