Pre niekoho je dennodenné varenie relax, pre iného za trest. Avšak spánok, pohyb a výživné jedlo je trojčlenka, na ktorú by sme nemali rezignovať. V situáciách, keď sa krútime dokola medzi “Čo dnes budeme jesť?” alebo “Ja už fakt neviem, čo mám variť!” nás môže zachrániť plánovanie. Zostaviť si dopredu jedálniček – napríklad na celý týždeň – je užitočnejšie ako vymýšľať skratky za pochodu.
Dokonca je to lepšie ako len večer vopred vybrať nejaké to mäso z chladničky. Pomáha nám to zorganizovať si nákup a ušetriť peniaze, pretože kupujeme to, čo sa bude jesť, nie to, čo je v akcii a čo sa potom vyhodí, lebo nebol čas z toho niečo vyčariť. Pri plánovaní jedálnička dokážete myslieť na to, aby ste jedli pestro a vyvážene. Viete si naplánovať mäsité jedlo, strukoviny, ale aj sladkosti a mať to pod kontrolou. Dokážete si ušetriť čas, keď uvaríte viac porcií, ktoré dáte zamraziť s vyhliadkou na iný týždeň. A uľahčiť si tak život doma. Pretože jesť sa musí. Otázka je, či z toho budeme mať aj radosť.