Povýšte osvedčenú valentínsku klasiku v podobe zmyselného spojenia banánov a horkej čokolád na ďalšiu úroveň. Ozdobte banániky roztomilými srdiečkami a vytvorte si „srdiečkovú náladu“.
Ingrediencie:
- 4 banány jednorazové paličky alebo pevnejšie špajdle či drievka na nanuky
- kvalitné čokoládové hoblinky
- farebné zdobenie srdiečka Haribo Liebesherzen
Postup:
V pare nad vodným kúpeľom rozpusťte čokoládu (približne pri teplote 47°C), aby čokoláda zostala lesklá.
1. Ak nemáte teplomer, všimnite si, kedy sa pri miešaní na čokoláde začnú tvoriť malé bublinky.
2. Čokoládu nechajte ľahko vychladiť a prelejte ju do vysokého pohára.
3. Banán rozpoľte, do každej časti napichnete drievko a opatrne namočte do čokolády v pohári.
4. Nechajte čokoládu stiecť a položte banán na papier na pečenie.
5. Ihneď dekorujte farebným zdobením a Haribo srdiečkami.
6. Akonáhle čokoláda zatuhne, srdiečka zostanú držať.