Urobte si špagety „alla genovese.“

Potrebujeme:
- 400 g špagiet
- 140 g bazalkových listov
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 4 lyžice parmezánu
- 100 g píniových orieškov
- 6 lyžíc syra typu pecorino
- 10 lyžíc olivového oleja
Príprava:
Umyjeme, osušíme a nakrájame bazalku. V mažiari tĺčikom rozdrvíme bazalku, petržlenovú vňať, cesnak, píniové oriešky.
Osolíme, pridáme parmezán a nastrúhaný syr pecorino. Dobre zamiešame. Pridáme 1 lyžicu oleja a miešame, až kým zmes nebude krémová. Môžeme použiť aj elektrický šľahač (mixér).
Špagety uvaríme podľa návodu. Scedíme a položíme do misky, ktorú sme predtým ohriali. Pridáme „genovese“ omáčku, vmiešame do špagiet a hneď podávame posypané parmezánom.
