Každý deň treba dať niečo na chlieb. Na raňajky, deťom na desiatu, podvečer svokre čo skočí na kávičku. Chlieb s maslom a s ….. toho máme už všetci dosť.
Položte na svoj jarný stôl niečo iné a vyslúžte si doma pochvalu.
Komentáre k článku
Pán Pabiš, ruku na srdce, toto sa Vám zdajú vhodné pokrmy pre deti? Mám na mysli tie majonézy, ktorá je v každom recepte.
ja to tak kriticky nevidim, ide tam par lyzic, nie cela piksla. Podla mna je to to iste ako rastlinne masla… Ved recept si mozte upravit podla seba, ide podla mna skor o inspiraciu
Môže byť, že je to pre Vás to isté ako rastlinné maslá, lebo tak to vidím aj ja. 🙂 Ale asi z iného uhla. Aj pár lyžíc majonézy či rastlinného masla je pre náš organizmus stále škodlivé. Sú to umelé potraviny.
Tzv. “rastlinné” maslá sú margaríny obsahujúce zdraviu škodlivé priemyslom vytvorené trans-mastné kyseliny, ktoré vznikli pri hydrogenizácii/transesterifikácii/ emulgifikácii apod. nenasýtených olejov, napr. mononenasýtená kyselina olejová. Drastický chemický proces hydrogenizácie zmení kyselinu olejovú z prirodzenej konfigurácie cis na neprirodzenú formu trans. Takto zmenená kyselina sa už nevolá olejová, ale elaidová… Zmena na trans kompletne zmení jej vlastnosti. Táto kyselina škodí v každom množstve, nejestvuje bezpečná dávka. Potom tu máme (a samozrejme nielen z toho) tučnotu, aterosklerózu, zlý cholesterol, srdcovo-cievne ochorenia, cukrovku, Alzheimera, rakovinu apod.
Myslim si, ze nielen deti ale aj dospelí, obzvlášť to platí v dnešnej dobe, by sa mali snažiť stravovať čo najprirodzenejšie. Veď aj z prvého masla sa dajú pripraviť dobré nátierky. Ale ako inšpirácia tie Vaše recepty sú celkom dobré.
Pán Pabiš, ruku na srdce, toto sa Vám zdajú vhodné pokrmy pre deti? Mám na mysli tie majonézy, ktorá je v každom recepte.
Pani Gabriela,
ja to tak kriticky nevidim, ide tam par lyzic, nie cela piksla. Podla mna je to to iste ako rastlinne masla… Ved recept si mozte upravit podla seba, ide podla mna skor o inspiraciu
Môže byť, že je to pre Vás to isté ako rastlinné maslá, lebo tak to vidím aj ja. 🙂 Ale asi z iného uhla. Aj pár lyžíc majonézy či rastlinného masla je pre náš organizmus stále škodlivé. Sú to umelé potraviny.
Tzv. “rastlinné” maslá sú margaríny obsahujúce zdraviu škodlivé priemyslom vytvorené trans-mastné kyseliny, ktoré vznikli pri hydrogenizácii/transesterifikácii/ emulgifikácii apod. nenasýtených olejov, napr. mononenasýtená kyselina olejová. Drastický chemický proces hydrogenizácie zmení kyselinu olejovú z prirodzenej konfigurácie cis na neprirodzenú formu trans. Takto zmenená kyselina sa už nevolá olejová, ale elaidová… Zmena na trans kompletne zmení jej vlastnosti. Táto kyselina škodí v každom množstve, nejestvuje bezpečná dávka. Potom tu máme (a samozrejme nielen z toho) tučnotu, aterosklerózu, zlý cholesterol, srdcovo-cievne ochorenia, cukrovku, Alzheimera, rakovinu apod.
Myslim si, ze nielen deti ale aj dospelí, obzvlášť to platí v dnešnej dobe, by sa mali snažiť stravovať čo najprirodzenejšie. Veď aj z prvého masla sa dajú pripraviť dobré nátierky. Ale ako inšpirácia tie Vaše recepty sú celkom dobré.