Potrebujeme:
na cesto:
- 30 g droždia,
- 1 lyžicu kryštálového cukru,
- 1 lyžicu hladkej múky,
- 100 ml vlažného mlieka,
- 350 g polohrubej múky,
- 1 žĺtok,
- 1 celé vajce,
- 50 ml mlieka,
- 50 ml oleja;
na náplň:
- 500 g bryndze (ideálne 100 % ovčia),
- 200 ml bieleho jogurtu,
- 200 ml svetlého piva Stephansbräu Pils fľaškové
- asi kávová lyžička červenej mletej papriky / pokiaľ máte radi ostré, pridajte chilli, soľ,
- 1 veľkú cibuľu
- olej na potretie plechu.


Postup: Urobíme si kvások z droždia, cukru, hladkej múky a vlažného mlieka. Necháme vykysnúť.
Spojíme s polohrubou múkou, pridáme žĺtok a celé vajce vymiešané v 50 ml mlieka, plus 50 ml oleja. Urobíme cesto, ktoré necháme vykysnúť – aspoň pol hodinu. Pokiaľ sa mu nechce, dajte na teplé miesto.
Medzitým sme si pripravili náplň, a to tak, že sme nasekali cibuľu na jemné kocky, zmiešali bryndzu s pivom a jogurtom, osolili, pridali papriku a všetko spolu dôkladne spojili.
Plech (alebo ak chcete okrúhlu koláčovú formu plytkú) si potrieme olejom a snažíme sa rovnomerne rozprestrieť cesto. Na to dáme náplň. Pečieme asi 30 minút na 200 stupňov Celzia.
