Koláč s bryndzou, podgurážený pivom

Slávka Habrmanová / food blogerka 0

Potrebujeme:

na cesto:

  • 30 g droždia,
  • 1 lyžicu kryštálového cukru,
  • 1 lyžicu hladkej múky,
  • 100 ml vlažného mlieka,
  • 350 g polohrubej múky,
  • 1 žĺtok,
  • 1 celé vajce,
  • 50 ml mlieka,
  • 50 ml oleja;

na náplň:

  • 500 g bryndze (ideálne 100 % ovčia),
  • 200 ml bieleho jogurtu,
  • 200 ml svetlého piva Stephansbräu Pils fľaškové
  • asi kávová lyžička červenej mletej papriky / pokiaľ máte radi ostré, pridajte chilli, soľ,
  • 1 veľkú cibuľu
  • olej na potretie plechu. 
Kaufland, pivo, koláč
Foto: Ingimage.com

Postup: Urobíme si kvások z droždia, cukru, hladkej múky a vlažného mlieka. Necháme vykysnúť.

Spojíme s polohrubou múkou, pridáme žĺtok a celé vajce vymiešané v 50 ml mlieka, plus 50 ml oleja. Urobíme cesto, ktoré necháme vykysnúť – aspoň pol hodinu. Pokiaľ sa mu nechce, dajte na teplé miesto.

Medzitým sme si pripravili náplň, a to tak, že sme nasekali cibuľu na jemné kocky, zmiešali bryndzu s pivom a jogurtom, osolili, pridali papriku a všetko spolu dôkladne spojili.

Plech (alebo ak chcete okrúhlu koláčovú formu plytkú) si potrieme olejom a snažíme sa rovnomerne rozprestrieť cesto. Na to dáme náplň. Pečieme asi 30 minút na 200 stupňov Celzia.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár