Lososové taštičky podávané so špenátovou omáčkou

Slávka abrmanová / Food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 5 ks uvarených zemiakov,
  • 300 gramov hladkej múky,
  • 1 vajce, soľ, wasabi pasta,
  • 200 g lososa (údený alebo skutoční fajnšmekri použijú údené krevety),
  • 200 gramov syru čedar, olej repkový, pažítku;

na omáčku:

  • 400 gramov špenátu
  • 3 lyžice múky,
  • 100 g masla,
  • 2 strúčiky cesnaku, muškátový oriešok, biele korenie,
  • 250 gramov kyslej smotany, prípadne aj mlieko
Foto: Ingimage.com

Postup:

Urobíme si zemiakové cesto, a to tak, že nastrúhame zemiaky, pridáme preosiatu múku a vajce, osolíme a necháme odpočinúť (asi 30 mnút). Rozvaľkáme na tenký plát cesta a povykrajujeme si kolieska s priemerom asi 20 cm.

Potrieme wasabi pastou, pozor, vie byť veľmi ostrá. Do stredu dáme kúsok lososa a kocku syra, urobíme si taštičku a šticu zviažeme pažítkou.

Do kastróla dáme olej aj vodu, naukladáme taštičky, prikryjeme pokrievkou a podusíme asi 3 minúty. Zo spodku by mali byť jemne pripečené vďaka oleju s vodou. Wasabi s lososom alebo aj krevetami chutí super.

Alebo pre tých, ktorým sa zdajú losos či krevety pridrahé – pokojne nahraďte krabími tyčinkami.

Taštičky podávame so špenátovou omáčkou, ktorú sme si pripravili tak, že sme posmažili múku na masle, pridali smotanu a špenát, potom aj cesnak a korenia. Pokiaľ sa vám zdá omáčka prihustá, dajte aj trochu mlieka.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár