Ak sa vám niekedy zdá, že klasické chlebíčky sú niečo, čo by bolo treba vylepšiť, ozvláštniť, prípadne dodať im slávnostnejší tón, skúste sa pohrať s lístkovým cestom. Určite vám pri príprave radi pomôžu aj vaše deti.
Vtip je v tom, že namiesto klasického chleba alebo veky použite lístkové cesto, ktoré si povykrajujete v rôznych tvaroch a jednoducho upečiete. A už len vrstvíte tým, čo máte radi. Pokojne môžete využiť aj ako zaujímavejšiu a chutnú desiatu alebo slávnostnejšie raňajky.
Slávka Cigáňová (Habrmanová)
Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.
Mne by sa to páčilo aj tak, ako je to na obrázku – že rozvaľkať, nakrájať, navrstviť a až potom zapiecť.