Zapečené hot-dogy

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Na začiatku prázdnin, keď sa nikto nemusí so zabalenou desiatou v podobe nudného „lepeňáka“ náhliť do školy, si môžete s vašimi deťmi zaexperimentovať. Urobiť im klasiku, ktorú majú zaručene radi, no v novom šate.

shutterstock

Čo takto obľúbené hot-dogy pripraviť na desiatu? A to priamo vo vašej kuchyni, vašej trúbe, žiaden fast-food…

Pokojne zapriahnite aj samotné deti do príprav a urobte si spoločne skutočnú prázdninovú desiatu. Toto je porcia pre štyri osoby.

Zapečené hot-dogy

Potrebujeme:

  • 4 rožky,
  • K-Classic mlieko,
  • 4 párky,
  • horčica,
  • syr Gouda K-Classic,
  • trochu oleja na potretie plechu.

Postup: Odrežeme vrch rožkom na jednej strane a snažíme sa vydlabať v nich čo najhlbšiu dieru. Pokojne si na pomoc zoberte rúčku varešky.

Do vnútra každého z rožkov dáme horčicu a zasunieme párok.

Namočíme ich v mlieku, jedlo budeme mať po upečení zvnútra vláčne, no na povrchu krásne chrumkavé.

Rožky opatrne poukladáme na naolejovaný plech, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť.

Pečieme na 220 stupňov asi 15 – 20 minút, kým povrch krásne zružovie.

Náš tip: Skúste každý jeden párok pred zasunutím do rožku obaliť do plátkového syra. Budete mať „double cheese“ hot-dogy, čo deti milujú. A ešte čosi, syr Gouda privátnej značky K-Classic získal nedávno významné ocenenie Voľba spotrebiteľov – ako Najlepšia novinka 2017.

Kúpou výrobkov privátnej značky tiež podporíte nákup vozidiel v rámci terénnych sociálnych služieb Slovenského Červeného kríža, ktoré pomôžu ľuďom v núdzi po celom Slovensku.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár