Dobroty Ježia rodinka pre deti redakcia 1. júna 2015 1 Doba prípravy: asi 25 minút Budete potrebovať Na cesto: 250 g hladkej múky ½ zarovnanej KL Kypriaceho prášku do pečiva 1 zarovnaná PL kakaa 80 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 vajce 120 g zmäknutého masla Na náplň: 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker 20 kusov celých opražených lieskových orieškov Na ozdobenie: 50 mandľových ihličiek (hranolčekov) tubičky na zdobenie Dr.Oetker Ešte potrebujete: plech na pečenie papier na pečenie Príprava ježej rodinky Na prípravu cesta preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao na pracovnú plochu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo a všetko spracujeme ručne na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme valček dlhý asi 30 cm. Valček nakrájame na 20 rovnako veľkých kúskov. Na prípravu náplne vyvaľkáme z marcipánu valček, ktorý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Do každého kúska marcipánu vložíme oriešok a vytvarujeme guľôčku. Každú guľôčku zabalíme do kúska cesta. Z guľôčky vytvarujeme ježka. Do tela napicháme mandľové ihličky ako pichliače a ježka položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 12 minút Upečených ježkov necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Pomocou tubičiek vytvoríme oči a ňufáčik a necháme zaschnúť. (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading... Komentáre k článku úžasne vyzerajú, víkend bude dlhý s dvomi chorými deťmi – určite vyskúšame Odpovedať Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Dobroty Ježia rodinka pre deti redakcia 1. júna 2015 1 Doba prípravy: asi 25 minút Budete potrebovať Na cesto: 250 g hladkej múky ½ zarovnanej KL Kypriaceho prášku do pečiva 1 zarovnaná PL kakaa 80 g cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 vajce 120 g zmäknutého masla Na náplň: 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker 20 kusov celých opražených lieskových orieškov Na ozdobenie: 50 mandľových ihličiek (hranolčekov) tubičky na zdobenie Dr.Oetker Ešte potrebujete: plech na pečenie papier na pečenie Príprava ježej rodinky Na prípravu cesta preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao na pracovnú plochu. Pridáme cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo a všetko spracujeme ručne na hladké cesto, z ktorého vytvarujeme valček dlhý asi 30 cm. Valček nakrájame na 20 rovnako veľkých kúskov. Na prípravu náplne vyvaľkáme z marcipánu valček, ktorý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Do každého kúska marcipánu vložíme oriešok a vytvarujeme guľôčku. Každú guľôčku zabalíme do kúska cesta. Z guľôčky vytvarujeme ježka. Do tela napicháme mandľové ihličky ako pichliače a ježka položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 12 minút Upečených ježkov necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Pomocou tubičiek vytvoríme oči a ňufáčik a necháme zaschnúť. (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading...
úžasne vyzerajú, víkend bude dlhý s dvomi chorými deťmi – určite vyskúšame