Dobroty Karamelové guličky z kornflejksov Hana Celušáková 13. novembra 2023 0 Z tohto receptu vyjde cca 45-50 guliek (podľa veľkosti, či ochutnávania v procese). Nezabudnite ich na konci dobre schovať, aby do vianoc aspon niečo zostalo:) foto: eva Suroviny na karamelové guľky 300 g kryštálového cukru 1 balenie sladeného kondezovaného mlieka 250 g masla (nie stužený tuk!) 300 g corn flakes (čisté kukuričné) Postup – karamelové guľky Vopred si nachystáme všetky suroviny na dosah: otvoríme kondenzované mlieko, maslo pokrájame na menšie kocky (aby sa lepšie topilo). Karamel je veľmi horúci a má tendenciu sa pri nepozornosti pripáliť, dôležitý je presný postup a rýchlosť. V hlbokej panvici si roztopíme cukor na karamel – stále miešame – aby sa nezhrudkovatel ani nepripálil – pozor, je veľmi horúci! Do karamelu pridáme kondenzované mlieko a miešame maximálnou rýchlosťou bez oprskávania seba či kuchyne. Keď sa mlieko spojilo s karamelom, pridáme maslo a opäť miešame do spojenia hmoty – inak sa tuk vyzráža na plne a nebude to chutiť dobre. Do spojenej karamelovej hmoty nasypeme kukuričné vločky – množstvo tak primerane, aby boli dobre obalené hmotou a zároveň aby karamel ešte bolo vidno:) Necháme mierne vychladnúť – ideálne tak, aby sa karamel už nelepil, nespálili sme si prsty, ale ešte išiel formovať. Vytvarujeme guľky alebo hrudky a naukladáme do košíčkov, necháme na tácke stuhnúť do ďalšieho dňa. Dobre odložíme, aby do Vianoc aspoň pár zostalo. (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Dobroty Karamelové guličky z kornflejksov Hana Celušáková 13. novembra 2023 0 Z tohto receptu vyjde cca 45-50 guliek (podľa veľkosti, či ochutnávania v procese). Nezabudnite ich na konci dobre schovať, aby do vianoc aspon niečo zostalo:) foto: eva Suroviny na karamelové guľky 300 g kryštálového cukru 1 balenie sladeného kondezovaného mlieka 250 g masla (nie stužený tuk!) 300 g corn flakes (čisté kukuričné) Postup – karamelové guľky Vopred si nachystáme všetky suroviny na dosah: otvoríme kondenzované mlieko, maslo pokrájame na menšie kocky (aby sa lepšie topilo). Karamel je veľmi horúci a má tendenciu sa pri nepozornosti pripáliť, dôležitý je presný postup a rýchlosť. V hlbokej panvici si roztopíme cukor na karamel – stále miešame – aby sa nezhrudkovatel ani nepripálil – pozor, je veľmi horúci! Do karamelu pridáme kondenzované mlieko a miešame maximálnou rýchlosťou bez oprskávania seba či kuchyne. Keď sa mlieko spojilo s karamelom, pridáme maslo a opäť miešame do spojenia hmoty – inak sa tuk vyzráža na plne a nebude to chutiť dobre. Do spojenej karamelovej hmoty nasypeme kukuričné vločky – množstvo tak primerane, aby boli dobre obalené hmotou a zároveň aby karamel ešte bolo vidno:) Necháme mierne vychladnúť – ideálne tak, aby sa karamel už nelepil, nespálili sme si prsty, ale ešte išiel formovať. Vytvarujeme guľky alebo hrudky a naukladáme do košíčkov, necháme na tácke stuhnúť do ďalšieho dňa. Dobre odložíme, aby do Vianoc aspoň pár zostalo. (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading...