Jún patrí deťom nielen preto, že sa odštartoval ich obľúbeným sviatkom – Medzinárodným dňom detí. Tento mesiac je predzvesťou prázdnin, tepla, pohody, no môžeme sa tešiť aj na rôzne dobroty.
V našich podmienkach začínajú totiž dozrievať prvé druhy sezónneho ovocia, ktoré si vaše deti isto zaslúžia.

Určite ste už počuli o májovkách – tieto čerešne síce nesú názov po predošlom mesiaci, kedy sa začínajú červenať, no užívať si ich sladké plody môžeme práve v týchto dňoch.
Skvelo poslúžia ako čerstvá a zdravá zložka nasledujúceho receptu.
Ak vaše deti milujú krupicu, skúste tento experiment a nahraďte ju kuskusom s oveľa lepšími výživovými hodnotami. A môžete podávať zdravé raňajky.
Kuskus s karamelom a čerešňami
Potrebujeme:
- kuskus,
- mlieko,
- med,
- citrónová šťava,
- šľahačka ,
- maslo,
- cukor,
- čerstvé čerešne.
Postup: Kuskus je neskutočne jednoduchý na prípravu, vôbec sa nevarí, len sa zaleje vriacou vodou/vývarom a chvíľku sa počká.
My ho ale zalejeme vriacim mliekom: za šálku kuskusu a rovnako tak mlieka. Nádobu je dobré prikryť fóliou a počkať, kým kuskus vstrebe všetko mlieko (asi 5 minút). Dochutíme medom a citrónovou šťavou.
Pripravíme si karamel, a to tak, že na suchej panvici rozpustíme cukor, kým jemne zhnedne a postupne striedavo pridávame šľahačku a maslo, nech nám vznikne tekutá omáčka.
Žiaden strach, ten stvrdnutý cukor sa vám fakt v teplej hmote rozpustí. Len treba stále nahrievať.
Kuskus podávame poliaty karamelom s vykôstkovanými a nasekanými čerstvými čerešňami.
