Pečené banány s karamelovou omáčkou a orieškovo-brusnicovou posýpkou

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 6 ks banánov,
  • 100 g čokolády (ideálne kvalitnej horkej),
  • 75 g masla,
  • 200 g kryštálového cukru,
  • 150 ml šľahačky,
  • 100 g lieskových orieškov,
  • 100 g  brusníc.
Foto: Ingimage.com

Postup:

Šupku na banánoch jemne poodchýlime a do otvorov napcháme čokoládu na kocky. Takto v šupke ich dáme piecť na suchý plech asi 20-30 minút na 200 stupňoch Celzia.

Pripravíme si omáčku, a to tak, že dáme na panvici rozpáliť cukor (150 g); keď je skaramelizovaný, riedime maslom a šľahačkou.

Na zvyšnom cukre (50 g) pražíme oriešky a brusnice; stačí chvíľku, kým oriešky jemne zhnednú.

Banány už bez šupky podávame s omáčkou z upáleného cukru a posypané orieškami s brusnicami.

Pokiaľ budete robiť tento recept v lete, určite skúste banány grilovať vonku na grile. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár