Potrebujeme:
- 6 ks banánov,
- 100 g čokolády (ideálne kvalitnej horkej),
- 75 g masla,
- 200 g kryštálového cukru,
- 150 ml šľahačky,
- 100 g lieskových orieškov,
- 100 g brusníc.

Postup:
Šupku na banánoch jemne poodchýlime a do otvorov napcháme čokoládu na kocky. Takto v šupke ich dáme piecť na suchý plech asi 20-30 minút na 200 stupňoch Celzia.
Pripravíme si omáčku, a to tak, že dáme na panvici rozpáliť cukor (150 g); keď je skaramelizovaný, riedime maslom a šľahačkou.
Na zvyšnom cukre (50 g) pražíme oriešky a brusnice; stačí chvíľku, kým oriešky jemne zhnednú.
Banány už bez šupky podávame s omáčkou z upáleného cukru a posypané orieškami s brusnicami.
Pokiaľ budete robiť tento recept v lete, určite skúste banány grilovať vonku na grile.
