Dobroty Rebarborový koláč Marta Turóciová 20. mája 2016 0 Vystačí na: asi 12 porcií Doba prípravy: asi 50 minút Doba pečenia: asi 20 + 20 minút Na rebarborový koláč potrebujete Na cesto: 60 g strúhaného kokosu 300 g rebarbory 250 g hladkej múky 20 g preosiateho kakaa 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva 100 g cukru 1 balíček vanilínového cukru 150 g zmäknutého masla 3 vajcia 4 PL mlieka Na náplň: 150 g kyslej smotany 2 vajcia 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker 40 g strúhaného kokosu Na ozdobenie: 250 g očistených jahôd 2 zarovnané PL jahodového džemu 2 PL vody Na rebarborový koláč ešte potrebujete: tortovú formu (26 cm) elektrický ručný šľahač Príprava rebarborového koláča Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm). V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote uvedenej v bode 2. Doba pečenia: asi 20 minút Koláč necháme vo forme vychladnúť. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody. (Žiadne hodnotenia)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Dobroty Rebarborový koláč Marta Turóciová 20. mája 2016 0 Vystačí na: asi 12 porcií Doba prípravy: asi 50 minút Doba pečenia: asi 20 + 20 minút Na rebarborový koláč potrebujete Na cesto: 60 g strúhaného kokosu 300 g rebarbory 250 g hladkej múky 20 g preosiateho kakaa 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva 100 g cukru 1 balíček vanilínového cukru 150 g zmäknutého masla 3 vajcia 4 PL mlieka Na náplň: 150 g kyslej smotany 2 vajcia 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker 40 g strúhaného kokosu Na ozdobenie: 250 g očistených jahôd 2 zarovnané PL jahodového džemu 2 PL vody Na rebarborový koláč ešte potrebujete: tortovú formu (26 cm) elektrický ručný šľahač Príprava rebarborového koláča Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm). V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 20 minút Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote uvedenej v bode 2. Doba pečenia: asi 20 minút Koláč necháme vo forme vychladnúť. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody. (Žiadne hodnotenia)Loading...