Výroba sladkých chuťoviek nemusí ostať len doménou mamičiek v kuchyni. Mnohé z nich sú natoľko jednoduché, že do ich prípravy zapojíte aj svojich potomkov.

Ovsená kaša s višňovou pusou
- Ovsené vločky
- mlieko
- banán
- Extra Jam Višňa
V menšej miske namočnte vločky na približne 2 hodiny. Po dvoch hodinách môžete vločky vložiť do mixéru spolu s banánom a zmixujeme na kašu. Potom výslednú zmes trochu povaríme v hrnci a podávame ozdobenú Extra Jamom Višňa.

Domáci jahodový sorbet
- 250 ml jahodovej zmrzliny
- 4 veľké lyžice Extra Jamu Jahoda
- 10 ml polotučného mlieka
Všetky ingrediencie rozmixujeme do hladkého krému a necháme namraziť. Keď sa na povrchu začnú tvoriť kryštáliky ľadu, oddelíme jednotlivé kopčeky sorbetu do pripravených nádob a necháme ďalej zamrznúť.
Sorbet pred podávaním môžeme aj zaliať vodou a podávať ako chutný koktail so slamkou. Množstvo džemu a zmrzliny použijeme podľa vlastnej chuti.

Smotanový dezert
- 300 g nátierkového masla
- 300 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- Extra Jam Malina
V mise ušľaháme nátierkové maslo, smotanu a cukor do hustej hmoty. Do misiek alebo pohárikov dáme na dno lyžičku malinového Extra Jamu, vrstvu ušľahaného krému a postup opakujeme až kým nebude pohár plný.
Poslednou vrstvou na pohári bude krém. Všetko necháme dôkladne vychladiť a podávame.
