Potrebujeme:
na cesto:
- 200 g hladkej múky,
- 100 g masla,
- 50 g arašidového masla,
- 1 vajce,
- štipka soli,
- 75 g práškového cukru;
na penu:
- 200 ml šľahačky,
- 200 g horkej čokolády,
- tri bielky,
- tri lyžice kryštálového cukru.

Postup:
Pripravíme si cesto a to tak, že zmiesime všetky uvedené prísady.
Maslo odporúčam vybrať z chladničky skôr, bude sa vám s ním lepšie pracovať. Cesto následne necháme schladiť prikryté fóliou asi pol hodiny.
Urobíme si z neho malé bochníčky a tie vtlačíme do kovových formičiek – mištičiek. Vyložíme po celej ploche.
Pečieme na 180 stupňov Celzia 15 minút. Necháme schladiť.
No a poďme na penu.
S trochou šľahačky rozpúšťame čokoládu vo vodnom kúpeli alebo úplne jednoducho: ja to robím v mikrovlnke.
Zvyšnú šľahačku si vyšľaháme, spojíme s čokoládou a vyšľahanými bielkami – do šľahania sme postupne pridávali cukor po jednej lyžici. Penu zdobiacim vreckom naaranžujeme do upečených mištičiek. Alebo, ak o nič nejde, stačí vám na to lyžička.
