Dobroty Tvarohový koláč s višňami recept 23. mája 2015 1 Náročnost: úplná bábovka:) Doba prípravy: asi 40 minút Doba pečenia: asi 25 minút Vystačí na: asi 24 porcií Na cesto: višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g) 250 g polotučného tvarohu 150 g zmäknutého masla alebo margarínu 150 g práškového cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 1 vajce 300 g hladkej múky 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker Na ozdobenie: 50 g rozpusteného masla 25 g mandľových plátkov 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker 250 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou) 2 zarovnané PL cukru Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm) Postup 1. Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. 2. Na prípravu cesta v mise vareškou vymiešame tvaroh s maslom alebo margarínom, cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche ešte dôkladne premiesime. Pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. 3. Na cesto poukladáme kôpky višní. Voľné cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút 4. Koláč necháme vychladnúť. 5. Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou lyžice nanesieme na višne. Necháme stuhnúť. TIP: Pre zvýraznenie vanilkovej vône koláča pridáme do cesta 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker. (8 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading... Komentáre k článku Vyslusala som, vyborny! Vyborny stavnaty ovocny kolacik, trosku chutovo pripomina nakyp. Naozaj rychlo urobeny aj rychlo zjedeny 🙂 (Akurat sa pise, ze cesto sa ma valkat…ja som mala taku masu, ze sa valkat nedalo, ani liat…ale nebol problem ho na plech roztriet). Odpovedať Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Dobroty Tvarohový koláč s višňami recept 23. mája 2015 1 Náročnost: úplná bábovka:) Doba prípravy: asi 40 minút Doba pečenia: asi 25 minút Vystačí na: asi 24 porcií Na cesto: višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g) 250 g polotučného tvarohu 150 g zmäknutého masla alebo margarínu 150 g práškového cukru 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker 1 vajce 300 g hladkej múky 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker Na ozdobenie: 50 g rozpusteného masla 25 g mandľových plátkov 1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker 250 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou) 2 zarovnané PL cukru Ešte potrebujeme: plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm) Postup 1. Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. 2. Na prípravu cesta v mise vareškou vymiešame tvaroh s maslom alebo margarínom, cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche ešte dôkladne premiesime. Pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. 3. Na cesto poukladáme kôpky višní. Voľné cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 25 minút 4. Koláč necháme vychladnúť. 5. Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou lyžice nanesieme na višne. Necháme stuhnúť. TIP: Pre zvýraznenie vanilkovej vône koláča pridáme do cesta 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker. (8 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading...
Vyslusala som, vyborny! Vyborny stavnaty ovocny kolacik, trosku chutovo pripomina nakyp. Naozaj rychlo urobeny aj rychlo zjedeny 🙂 (Akurat sa pise, ze cesto sa ma valkat…ja som mala taku masu, ze sa valkat nedalo, ani liat…ale nebol problem ho na plech roztriet). Odpovedať
Vyslusala som, vyborny! Vyborny stavnaty ovocny kolacik, trosku chutovo pripomina nakyp.
Naozaj rychlo urobeny aj rychlo zjedeny 🙂
(Akurat sa pise, ze cesto sa ma valkat…ja som mala taku masu, ze sa valkat nedalo, ani liat…ale nebol problem ho na plech roztriet).