Náročnost: úplná bábovka:)
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 24 porcií

Na cesto:
višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
250 g polotučného tvarohu
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
150 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 vajce
300 g hladkej múky
1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker

Na ozdobenie:
50 g rozpusteného masla
25 g mandľových plátkov
1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker
250 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)
2 zarovnané PL cukru

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Postup
1. Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
2. Na prípravu cesta v mise vareškou vymiešame tvaroh s maslom alebo margarínom, cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche ešte dôkladne premiesime. Pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
3. Na cesto poukladáme kôpky višní. Voľné cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 25 minút
4. Koláč necháme vychladnúť.
5. Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou lyžice nanesieme na višne. Necháme stuhnúť.
TIP:
Pre zvýraznenie vanilkovej vône koláča pridáme do cesta 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker.


Vyslusala som, vyborny! Vyborny stavnaty ovocny kolacik, trosku chutovo pripomina nakyp.
Naozaj rychlo urobeny aj rychlo zjedeny 🙂
(Akurat sa pise, ze cesto sa ma valkat…ja som mala taku masu, ze sa valkat nedalo, ani liat…ale nebol problem ho na plech roztriet).