Inšpirujte sa jednoduchým receptom, ktorý ocenia ľudia trpiaci intoleranciou na laktózu či mliečnu bielkovinu, vegáni aj vegetariáni a všetci, ktorí fandia zdravej, chutnej a vyváženej strave.
INGREDIENCIE:
• 400 g LUNTER Škvarková nátierka
• 500 g hladká alebo špaldová múka
• 50 g rastlinné maslo
• 1/2 balenia droždie
• 300 ml vlažné sójové mlieko
• podľa potreby soľ
• na potretie sójové mlieko
• na posýpku sezam alebo rasca
POSTUP:
1. Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, necháme ho napučať.
2. Múku premiešame so soľou, pridáme mäkké rastlinné maslo, kvások, mlieko a vymiesime cesto.
3. Cesto nenechávame kysnúť, ale hneď ho na jemne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.
4. Na cesto natrieme Škvarkovú nátierku, zrolujeme ho a prehneme na polovicu. Zakryjeme fóliou a vložíme do chladničky na 30 minút.
5. Cesto opäť zrolujeme, preložené na polovicu zakryjeme a necháme v chlade ďalších 30 minút. Celkovo zopakujeme 3x.
6. Po poslednom pobyte v chlade cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky.
Mohlo by vás zaujímať aj:
Alebo predsa len chcete upiecť klasické zemiakové so syrom? Tu je náš videorecept:
Zemiakové pagáčiky | Domáce recepty z Kauflandu | Recepty | rodinka.sk
VIDEO
Loading...