Vegánske pagáče so Škvarkovej nátierky. Pochutia si aj vegáni a ľudia s intoleranciou na mlieko!

Lucia Drevická 0


Inšpirujte sa jednoduchým receptom, ktorý ocenia ľudia trpiaci intoleranciou na laktózu či mliečnu bielkovinu, vegáni aj vegetariáni a všetci, ktorí fandia zdravej, chutnej a vyváženej strave. 

INGREDIENCIE:

• 400 g LUNTER Škvarková nátierka

• 500 g hladká alebo špaldová múka

• 50 g rastlinné maslo

• 1/2 balenia droždie

• 300 ml vlažné sójové mlieko

• podľa potreby soľ

• na potretie sójové mlieko

• na posýpku sezam alebo rasca

POSTUP:

1. Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, necháme ho napučať.

2. Múku premiešame so soľou, pridáme mäkké rastlinné maslo, kvások, mlieko a vymiesime cesto.

3. Cesto nenechávame kysnúť, ale hneď ho na jemne pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm.

4. Na cesto natrieme Škvarkovú nátierku, zrolujeme ho a prehneme na polovicu. Zakryjeme fóliou a vložíme do chladničky na 30 minút.

5. Cesto opäť zrolujeme, preložené na polovicu zakryjeme a necháme v chlade ďalších 30 minút. Celkovo zopakujeme 3x.

6. Po poslednom pobyte v chlade cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky.

Mohlo by vás zaujímať aj:


Alebo predsa len chcete upiecť klasické zemiakové so syrom? Tu je náš videorecept:

Zemiakové pagáčiky | Domáce recepty z Kauflandu | Recepty | rodinka.sk

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár