Potrebujeme:
- 1 kg bravčovej panenky,
- 500 g šampiňónov,
- 3 ks jarnej cibuľky aj so zelenou stonkou,
- čierne korenie,
- 2 lyžice oleja,
- soľ,
- 250 ml šľahačky,
- 1 lyžicu dijon horčice.

Postup:
Mäso nakrájame na medailóniky, ochutíme a opečieme ho sprudka a krátko na oleji. Z jednej strany asi 3-4 minúty, z druhej stačí aj 2 minútky. Vyberieme a prikryjeme alobalom, nech mäso nevychladne, necháme ho chvíľku odležať.
Vo výpeku (tam zostala všetka chuť) udusíme šampiňóny, nakrájané na jemné plátky, pridáme aj nasekanú jarnú cibuľku.
Nepodlievame vodou, dáme šľahačku, chvíľu ešte povaríme, nakoniec dijon horčicu, ak treba ešte dochutíme. Podávame s cestovinami, najlepšie papardelle.
