Potrebujeme:
- 0,5 kg bravčovej krkovičky bez kosti, nakrájanej na plátky,
- soľ, čierne korenie,
- sušenú šunku alebo kvalitnú prerastenú údenú slaninu,
- asi 10 lístkov šalvie (najlepšie čerstvej, ale môže byť aj sušená),
- asi 3 lyžice repkového oleja
na omáčku:
- 200 ml tmavého piva Stephansbräu Dunkel,
- 250 ml kyslej smotany,
- 2 lyžice hladkej múky,
- muškátový oriešok, bobkový list,
- 3 lyžice repkového oleja

Postup:
Mäso nakrájané na hrubšie plátky (klepať ani netreba, ale ak ho chcete naozaj jemné, môžete) osolíme, okoreníme, sprudka z oboch strán opečieme na oleji, obložíme lístkami šalvie a šunkou.
Dobré je ho do šunky zabaliť, nech sa pekne stiahne. Podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou alebo alobalom. Kontrolujeme, či nie je mäkké; ak by bolo treba, prilievame vodu.
Pre koncom odokryjeme a necháme opiecť a zároveň tekutinu úplne vtiahnuť späť do mäsa. Keď zostane číry olej, je hotovo, mäso vyberieme.

Vo výpeku – všetky chute treba zachytiť – si urobíme omáčku: Z múky a oleja urobíme zápražku, riedime smotanou, okoreníme bobkovým listom (dôležité), muškátovým orieškom a pridáme pivo. Necháme prevariť.
Pokiaľ chcete zdravšiu a menej kalorickú verziu, zvoľte namiesto smotany mlieko. Podávame s opečeným mäsom.
Ešte väčší chuťový zážitok budete mať, ak použijete mäso z mangalice. Môžete podávať so zemiaky a dusenou zeleninou.
