Potrebujeme:
- jahňacie stehno v celku,
- 5-7 strúčikov cesnaku so šupkou,
- vetvičku rozmarínu,
- 300 ml bieleho jogurtu,
- 2 lyžice dijon horčice,
- 500 ml svetlého piva Stephansbräu Pils fľaškové,
- soľ, čierne korenie, olivový olej

Postup: Mäso marinujeme aspoň 12 hodín v náleve z jogurtu rozmiešaného s pivom, dijon horčicou a čiernym korením. Soľ pridáme až do pečenia, aby sa nám mäso príliš neodvodnilo, kým sa marinuje.
Preložíme na plech, môžeme aj časť marinády a do nej pridáme celý cesnak aj so šupkou a rozmarín. Osolíme, pokvapkáme olivovým olejom.

Pečieme tri hodiny prikryté alobalom na 150 stupňov C; pravidelne polievame výpekom.
Treba skúšať, ak mäso nie je mäkké, pečieme ďalej. Neskôr zvýšime teplotu na 180 a necháme zapiecť vrch.
Hodí sa s domácimi zemiakovými haluškami alebo, a to rozhodne odporúčam ako naozaj zdravú verziu, s jačmennými krúpami, len uvarenými vo vode alebo podusenými na cibuľke.
