Pečené jahňacie stehno utopené v marináde s pivom a jogurtom

Slávka Habrmanová / food blogerka 0

Potrebujeme:

  • jahňacie stehno v celku,
  • 5-7 strúčikov cesnaku so šupkou,
  • vetvičku rozmarínu,
  • 300 ml bieleho jogurtu,
  • 2 lyžice dijon horčice,
  • 500 ml svetlého piva Stephansbräu Pils fľaškové,
  • soľ, čierne korenie, olivový olej
Kaufland, pivo, jahňacina
Foto: Ingimage.com

Postup: Mäso marinujeme aspoň 12 hodín v náleve z jogurtu rozmiešaného s pivom, dijon horčicou a čiernym korením. Soľ pridáme až do pečenia, aby sa nám mäso príliš neodvodnilo, kým sa marinuje.

Preložíme na plech, môžeme aj časť marinády a do nej pridáme celý cesnak aj so šupkou a rozmarín. Osolíme, pokvapkáme olivovým olejom.

Pečieme tri hodiny prikryté alobalom na 150 stupňov C; pravidelne polievame výpekom.

Treba skúšať, ak mäso nie je mäkké, pečieme ďalej. Neskôr zvýšime teplotu na 180 a necháme zapiecť vrch.

Hodí sa s domácimi zemiakovými haluškami alebo, a to rozhodne odporúčam ako naozaj zdravú verziu, s jačmennými krúpami, len uvarenými vo vode alebo podusenými na cibuľke.

 

 

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (10 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár