Potrebujeme:
Na korpus: 3 bielky,120 g práškového cukru, 2 lyžice hrubej múky, 40 g kokosu;
na krém: krémový likér alebo koňak 1-2 lyžice, vanilkový lusk/aróma, banány (asi 5-6 kusov), 0,5 l mlieka (1,5 % tuku), 6 žĺtkov, vanilkový puding (1 balík), mascarpone (250 gramov), práškový cukor (150 gramov).

Postup: Najskôr si pripravíme korpus a to tak, že 3 bielky šľaháme s 120 g práškového cukru, pridáme 2 lyžice hrubej múky, 40 g kokosu. Pečieme v okrúhlej tortovej forme, ktoré sme si vymastili a vysypali múkou asi 12 minút na 180 stupňov Celzia. Treba skúšať špajdlou, musí zostať suchá.
Na korpus dáme banány povarené v likéri/koňaku s vanilkou a mliekom (2 dcl). Ak nám zostala tekutina, pokojne pridať aj tú, cesto to vypije.
Nad parou vymiešame žĺtky s práškovým cukrom (100 gramov), pridáme vanilkový puding uvarený podľa návodu, ale mlieka dáme menej, stačí 3 dcl na jeden puding a cukru 50 gramov. To preto, aby sme získali hustejšiu hmotu, než tradičný puding.
Pridáme ešte mascarpone a máme hotový krém, ktorý natrieme na banánovú zmes. Dezert pred podávaním určite nechajte zachladiť.

myslite, ze mozem miesto mascarpone pouzit tvaroh?
Paradna torta : )) velmi dobre chutila, dakujem za recept.
Aj ja som ju robila vcera, vyborova Normalne som za gazdinku
Áno, pokojne použite tvaroh, ak ho máte radšej. Bude to mierne kyslejšie. Držím palce