K sviatkom a k príjemným stretnutiam v rodine či s priateľmi patrí už tradične aj výnimočný dezert. Chcelo by to niečo výnimočné? Jedinečnú rumovú chuť mu dodá klasický Tuzemský Um.
Ingrediencie
- 200g lineckého cesta
- 150g mletých orechov
- 1 PL džemu
- 0,5 dcl Klasik Tuzemského Umu
- 200g gaštanového pyré
- 2 PL jemného tvarohu
- 4 vajcia
- 4 PL práškového cukru

Postup prípravy
1. Linecké cesto vyvaľkáme, preložíme do formy, prikryjeme alobalom, na ktorý nasypeme ryžu, aby sa nevydulo, a dáme na 15-20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
2. V miske pripravíme plnku zmiešaním 150g mletých orechov, 1 polievkovej lyžice džemu a 0,5 dcl rumu. Na upečené cesto natrieme pripravenú plnku. Následne pripravíme druhú plnku z 200g gaštanového pyré a 2 polievkových lyžíc tvarohu a natrieme na orechovú vrstvu.
3. Potom si pripravíme sneh. Najprv oddelíme bielka od žĺtkov zo 4 vajíčok a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme 4,5 lyžice práškového cukru, aby vznikla pevná hmota. Pripravenú hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a postupne vytvárame na vrchu gaštanovej vrstvy ozdobné čiapočky.
4. Zapečieme v trúbe na 15 minút na 150 stupňoch do zlatista.
