Chcete pre svoju rodinu pripraviť svieže, myseľ a telo nezaťažujúce jedlo? Vyskúšajte recept, ktorý skvelo kombinuje lokálne a sezónne suroviny so štipkou exotiky.
Nezabudnite na tú najlepšiu prílohu – podomácky pripravený chlebík.

Melónový šalát s mozzarellou
Príprava: 15 min / 4 porcie / bezlepkový/ vegetariánsky
Suroviny:
- 1 melón gália (žltý)
- 1 melón Guadeloupe (oranžový)
- 200 g mozzarelly
- 100 g rukoly
- 50 g čerstvej mäty
- 3 PL oleja (Raciol s bazalkou)
- Soľ, čierne korenie, trochu čili korenia
Postup:
Melóny ošúpte, nakrájajte na mesiačiky a mozzarellu nakrájate na kolieska. Rukolu zmiešajte s lístkami mäty a mierne zalejte olejom. Na tanier poukladajte najprv kúsky melónu, potom mozzarellu, šalát, opäť melón, mozzarrelu a na záver šalát. Všetko ešte jemne osoľte a okoreňte a zakvapkajte olejom.
