Ako sa obliecť na jarnú turistiku, beh a cyklistiku?

pr 0

Pravidelné zapájanie sa do akejkoľvek športovej činnosti pozitívne ovplyvňuje dĺžku a kvalitu ľudského života. Vzťah medzi pohybom a zdravím je preto stredobodom pozornosti ľudí, ktorí preferujú zdravý životný štýl. Aké však zvoliť oblečenie, aby športovanie bolo pohodlné a bezpečné?   

dreamstime.com

Trendy v športovej móde každoročne podliehajú rôznym zmenám. Niektoré prinášajú extrémy, iné len malé inovácie. Niektoré trendy sú radikálne, iné mierne, no obliecť sa pri športovaní do funkčných športových odevov s reflexnými prvkami sa všetkým bežcom, turistom a cyklistom oplatí vždy.  

Do každého počasia

V apríli je počasie veľmi premenlivé, preto každý bežec, turista a cyklista by mal pri športovaní voliť kvalitnú spodnú bielizeň. Termoprádlo dámske, pánske aj detské v chladnom počasí udrží telo v teple a z povrchu pokožky odvedie vlhkosť.

Detské mikiny aj mikiny pre dospelých je dobré voliť z funkčných materiálov, či sa rozhodnete pre model so zipsom po celej dĺžke alebo s polovičným zipsom, pre model s dlhými rukávmi alebo bez rukávov. V jarnom období sa mnohým športovcom osvedčili tiež vesty. Športové vesty kratších aj dlhších strihov sa dajú výborne vrstviť. Patria medzi najuniverzálnejšie športové oblečenie, ktoré je možné ľubovoľne kombinovať takmer s čímkoľvek.  

Jarné športové zvršky

Ideálna jarná športová vetrovka alebo pláštenka na beh, turistiku a bicyklovanie je nielen nepremokavá a vzdušná, ale aj opatrená reflexnými prvkami. Je dobré vedieť, že v tmavom oblečení je športovec viditeľní len na dvadsať metrov, v krikľavých farbách ho vidno na približne štyridsať metrov a v bielom oblečení na päťdesiat metrov. No postavu, ktorá má odev s reflexnými prvkami je vidno už na dvesto metrov, čo je dostatočná vzdialenosť na to, aby športovca zbadal vodič dopravného prostriedku včas a aby mohol zabrániť prípadnej nehode.            

Bezpečnosť a reflexné prvky

Aj pri športovaní treba myslieť na to, že nestačí len vidieť, ale treba byť aj videný. Nielen na chlapčenské a dievčenské bicykle, ale aj na bicykle pre dospelých cyklistov je dobré umiestniť buď reflexné prúžky na ráfik bicykla alebo reflexné tyčinky na drôty kolies. Na trhu sú k dispozícii aj rôzne reflexné nálepky a samolepky, výber stačí podriadiť len vlastným preferenciám.

Cyklisti, turisti a bežci môžu okrem športového oblečenia s reflexnými prvkami zvoliť aj praktické reflexné pásky alebo reflexné opasky. Je dobré vedieť, že reflexné prvky dokázali zabrániť nejednej dopravnej nehode a zachrániť život nejednému športovcovi.   

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...