Ako zvládnuť školský lyžiarsky výcvik čo najlepšie

PR 0

Pripravujete svoje dieťa na školský lyžiarsky výcvik? Lyžovanie v krásne zasneženom horskom prostredí prospieva nielen fyzickej kondícii dieťaťa, ale cibrí aj jeho osobnostné vlastnosti – nabáda k väčšej zodpovednosti, disciplíne, vytrvalosti, cieľavedomosti a k zdravej súťaživosti. 

Cieľom školského lyžiarskeho výcviku je, aby si dieťa osvojilo základné lyžiarske zručnosti na úrovni bezpečného pohybu na lyžiach, aby v nenáročnom teréne zvládlo základné lyžiarske techniky – výstup, zjazd, oblúk, obrat a bezpečné zastavenie. No cieľom lyžiarskeho výcviku je tiež to, aby si dieťa osvojilo pravidlá bezpečného správania sa na zjazdovkách a na vlekoch, pravidlá ohľaduplného správania sa pri stretávaní sa s inými lyžiarmi a podobne.      

Kvalitný športový výstroj

Ako dieťa na lyžiarsky výcvik pripraviť a ako mu vybrať lyžiarsky výstroj? Lyže, lyžiarky a lyžiarske paličky je potrebné vyberať podľa veku, telesnej hmotnosti a výšky dieťaťa. A dôležitou súčasťou lyžiarskeho výstroja sú tiež ochranné prvky – detská lyžiarska prilba, okuliare a chrániče. Lyžiarsku prilbu je dobré voliť z čo najkvalitnejších materiálov – má mať čo najnižšiu hmotnosť a čo najmäkšiu výstelku. Otáčanie hlavy v prilbe musí byť bezproblémové – prirodzené, jednoduché a plynulé. Detské lyžiarske okuliare je dobré vyberať podľa kvality skiel a tesnenia, aby sa okuliare na svahu nerosili. Odvetrávanie je z pohľadu bezpečnosti veľmi podstatné. Pri výbere všetkých ochranných lyžiarskych prvkov dbajte preto na kvalitu a správnu veľkosť.     

Zimné športové oblečenie

Aké oblečenie zbaliť dieťaťu na cestu? Dieťa na lyžiarskom výcviku bude potrebovať spodnú bielizeň, tričká, roláky, mikiny, spodky a ponožky, tiež nepremokavú lyžiarsku bundu, nohavice, čiapky, šále a lyžiarske rukavice. Skvelým tipom je značka Dynafit, ktorá ponúka športové odevy do každého počasia. Zimné zvršky tohto výrobcu majú správny pomer zateplenia a priedušnosti, sú nepremokavé a vetru odolné. Vyznačujú sa kvalitnými materiálmi a praktickými strihmi, ktoré neobmedzujú v pohybe. No nezabudnite, že okrem kvalitného oblečenia vaša ratolesť na lyžovačke potrebuje aj príručný batoh, reflexnú vestu, píšťalku do hmly, čelovku, termosku na čaj a hygienické potreby.

Nezabudnuteľné zážitky

Na školskom lyžiarskom výcviku obvykle dieťa zažíva veľa veselých chvíľ a prináša si domov množstvo pekných zážitkov. Po úspešnom zvládnutí lyžiarskych základov sa následne môže v lyžovaní zdokonaľovať s rodičmi na zimných rodinných dovolenkách alebo na rôznych lyžiarskych kurzoch s profesionálnymi inštruktormi.   

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...