Letné športy a hobby – turistika, cyklistika, rybačka

PR 1

Kto odmalička športuje a väčšinu svojho voľného času trávi v prírode, ten má vytvorené celoživotné návyky, ktorých sa len tak ľahko nevzdá ani v starobe. A zdravý životný štýl predlžuje nielen aktívny život, ale významne ovplyvňuje aj jeho kvalitu. 

Pobyt v letnej rozkvitnutej zeleni je prevenciou pred mnohými civilizačnými chorobami. Športovanie na čerstvom vzduchu posilňuje srdce a cievy, svaly a kĺby, dýchací a tráviaci systém. Tiež vyvetrá hlavu a zlepší náladu – významne ovplyvňuje fyzické aj psychické zdravie. Či sa venujete turistike, cyklistike alebo rybačke, každý pobyt v prírode nesmierne človeku prospieva.      

Blahodarný relax

V letnom období ponúka príroda veľký priestor na aktívny oddych a na rôzne druhy plnohodnotného trávenia voľného času vonku. Beh, turistika a cyklistika patria medzi najatraktívnejšie letné športy a k týmto zdraviu prospešným aktivitám patrí aj rybolov. Lovenie rýb poskytuje človeku nielen blahodarný relax na brehu rybníka či jazera, ale aj skvelé dobrodružstvá a zábavu. Stačí si zaobstarať základné rybárske potreby – udice, háčiky, sieťky… a vhodné oblečenie – rybárske mikiny, nohavice, obuv… a každý kto chce, si tak v náručí krásnej letnej prírody môže pri chytaní rýb skvelo oddýchnuť. 

Letná cyklistika

Cyklistika v horskom prostredí zlepší nielen fyzickú kondíciu, ale aj náladu. Kombinácia pohybu, zelene, čerstvého vzduchu a slnka regeneruje celý organizmus. Pokiaľ sa aj vy radi bicyklujete v horskom prostredí, na nerovnom povrchu však majte na pamäti hlavne svoju bezpečnosť. Cyklista počas jazdy v prírodnom teréne potrebuje chrániče, rukavice, okuliare a prilbu. Prilby na bicykle vyberajte obzvlášť precízne – hmotnostne čo najľahšie, ideálne so štítom a s vetracími otvormi. Čo sa doplnkov týka, hlavne pri celodenných výletoch nezabudnite ani na základné cyklistické náradie a pumpu, tiež na balíček prvej pomoci a dostatok tekutín.  

Turistické výlety   

Turistika patrí k najobľúbenejším rekreačným športom, v lete jej holdujú malé deti, dospelá populácia, aj seniori. Na turistických výletoch však nikdy nepodceňte vhodné oblečenie a obuv. Do horského prostredia voľte priedušné funkčné tričká a nepremokavé turistické nohavice . V lete nezabudnite ani na šiltovku či ochranný krém na pokožku. A celodennú chôdzu si môžete spríjemniť tiež turistickými paličkami. Najpraktickejšie sú tie, ktoré znesú aj extrémnu záťaž vo vysokohorskom teréne. Medzi najvhodnejšie modely patria paličky v nastaviteľnej dĺžke, ideálne s mäkšou rukoväťou.               

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. su športy, ktoré sa daju praktikovať celoročne a cyklistika, plavanie medzi ne tiež patrí. Takže celá naša rodina má cyklistickú sezonu doslova celoročne

Pridaj komentár