Majstrovstvá Slovenska v minifutbale – kto bude víťazom McDonald’s Cupu?

PR 0

Najväčší futbalový turnaj pre 1. stupeň základných škôl – McDonald’s Cup – sa blíži do svojho finále.

Víťazi krajských kôl, osem najlepších školských družstiev, sa proti sebe postaví na trávniku Národného tréningového centra SFZ v Senci vo štvrtok a piatok 9. – 10. júna 2022, kde sa rozhodne o absolútnom víťazovi turnaja.

Kto vyhrá 23. ročník McDonald’s Cupu?

McDonald’s Cup

23. ročník McDonald’s Cupu

McDonald’s Cup je školský postupový turnaj pre žiakov a žiačky 1. stupňa základných škôl. Jeho patrónom je Róbert Boženík, jeden z najmladších hráčov slovenskej A reprezentácie a brankárka ženskej A reprezentácie Slovenska, Mária Korenčiová.

Do 23. ročníka sa prihlásilo 809 škôl z celého Slovenska. Jednou z podmienok bolo, že v mančafte musia byť aj futbalistky. Nesmú byť zapísané len na súpiske, či sedieť na lavičke, ale musia sa aktívne podieľať na priebehu hry.

Noví malí majstri Slovenska získajú hlavnú cenu, ktorou je v tomto roku finančný dar v hodnote 5 000 eur pre rozvoj pohybových aktivít a športu na víťaznej škole a vecné ceny pre každého hráča. 

Do ktorého kraja poputuje víťazná trofej?

1. miesto ZŠ Tbiliská 4, Bratislava

Prví finalisti z Bratislavy

Prihlásených bolo 67 základných škôl v Bratislavskom kraji. Najlepšie tri miesta obsadili:

  1. miesto: ZŠ Tbiliská 4, Bratislava III, ktorá mala aj najlepšieho strelca, Melániu Chovanovú
  2. miesto: ZŠ Školská 257, Dunajská Lužná, s najlepšou hráčkou Elenou Kollárovou,
  3. miesto: ZŠ kpt. J. Nálepku, Školská 2, Stupava, s najlepším brankárom Jánom Hruzom.
  4. Najlepší hráč za Bratislavský kraj je Tadeáš Gabaš, ZŠ s MŠ Trnková 1, Bratislava V.

    1. miesto ZŠ s MŠ Kornela Mahra 11 v Trnave

    Druhí finalisti z Trnavy

    Trnavské krajské kolo McDonald’s Cupu sa hralo na trávniku Futbalového klubu Lokomotíva v Trnave.

    Zo 73 prihlásených základných škôl vyhralo prvé miesto družstvo zo Základnej školy s MŠ na ulici Kornela Mahra 11 v Trnave. Malo tiež najlepšieho hráča, Richarda Poláčeka.

    O majstrovi kraja rozhodol posledný ťažký zápas medzi trnavskými žiakmi a žiakmi z Orechovej Potône, ktorí skončili druhí. Mali najlepšiu hráčku Emmu Ambrusovú a najlepšieho strelca, ktorému sa podarilo 15 gólov, Levante Németh.

    Tretie miesto tesne získali futbalisti a futbalistky zo ZŠ Juraja Fándlyho, Sereď. Najlepším brankárom bol Alexander Senka zo Skalice.

    Trenčania zo ZŠ Novomeského 11 vyhrali už po šiesty raz.

    Tretie finálové družstvo z Trenčianskeho kraja

    Trenčianske krajské kolo McDonald’s Cupu sa hralo na trávniku TFK Záblatie. Z 97 prihlásených základných škôl sa naň prebojovalo deväť najlepších. Trenčania zo ZŠ Novomeského 11 vyhrali už po šiesty raz. Prispel k tomu aj 10-ročný Maxim Pavlík, ktorý sa s devätnástimi gólmi stal najlepším strelcom turnaja.

    Najväčšou prekážkou v obhajobe prvenstva boli pre Trenčín chlapci a dievčatá zo ZŠ Gorazdova v Bánovciach nad Bebravou. Obsadili druhé miesto. Podržal ich Šimon Guniš, ktorý sa stal najlepším brankárom turnaja.

    Bronz putoval do ZŠ s MŠ Pod hájom v Dubnici nad Váhom. Najlepšou hráčkou turnaja sa stala Dubničanka Karolína Kučerová. Za najlepšieho hráča bol vyhlásený Sebastián Oravec zo ZŠ R. Jašíka, Obuvnícka 432/23, Partizánske.

    1. miesto zobrala ZŠ Jozefa Kronera 25 z Martina

    Štvrté finálové družstvo zo Žilinského kraja

    Žilinské krajské kolo McDonald’s Cupu sa hralo na trávniku športového areálu Pltníky v Martine.

    Zo 100 základných škôl, prihlásených do 23. ročníka turnaja, zvíťazili prvýkrát futbalisti a futbalistky zo Základnej školy na ulici Jozefa Kronera 25 z Martina. Tí mali aj najlepšieho strelca na celom turnaji, ktorým sa stal Daniel Šašura.

    Druhé miesto obsadila Cirkevná ZŠ Štefana Šmálika, Školská 166, Tvrdošín. Bronz si odniesol mančaft zo ZŠ, Klačno 4/2201, Ružomberok.

    Za najlepšieho hráča bol vyhlásený Alex Horňák, ZŠ s MŠ Oravský Podzámok, najlepšou hráčkou sa stala Silvia Šikulová, ZŠ, M. Janošku, Liptovský Mikuláš, najlepším brankárom Matej Ako, ZŠ s MŠ Rosina.

    1. miesto michalovská Základná škola Okružná 17

    Finalisti z Košického kraja

    Piatym finalistom Majstrovstiev Slovenska v minifutbale je michalovská Základná škola Okružná 17, ktorá obhájila 4 krajské tituly po sebe. Pomohol im aj najlepší hráč turnaja Matúš Bajužík.

    Druhá skončila ZŠ Pionierska 33, Čaňa, ktorá mala najlepšiu hráčku Lilien Marcinovú a najlepšieho brankára Viktora Korneckého.

    ZŠ Požiarnická 3, Košice obsadila 3. miesto. Za najlepšieho strelca bol vyhlásený Lucas Leitner, ZŠ s MŠ, Školská 20, Margecany, ktorému sa podarilo 16 gólov.

    Prvé miesto získalo družstvo futbalistov z malej dedinky Víťaz.

    Šieste finálové družstvo z Prešovského kraja

    Prešovské krajské kolo McDonald’s Cupu sa hralo v Sabinove na trávniku ŠPK Dúbravka. Zo 136 prihlásených základných škôl v regióne do 23. ročníka vyhralo prvýkrát družstvo futbalistov z malej dedinky Víťaz.

    Mali nielen najlepšieho hráča turnaja, Maxima Stašíka, ale aj najlepšieho brankára, za ktorého bol vyhlásený Matej Franc.

    Druhé miesto patrí Spojenej ZŠ Budovateľská 164/4,Giraltovce, bronz získala ZŠ, Lúčna, Vranov nad Topľou.

    Najlepšou hráčkou Prešovského kraja bola Liliana Kuchtová zo ZŠ s MŠ, Jarná ulica 3168/13, Poprad. Najlepší strelec bol Michal Andiľ zo ZŠ, Hrnčiarska 13, Humenné.

    1. miesto vyhrali hráči zo ZŠ s MŠ Badín

    Siedme finálové družstvo z Banskobystrického kraja

    Krajského kola na štadióne v Radvani sa zúčastnilo 11 okresných víťazných školských družstiev. Vôbec prvýkrát vyhrali hráči zo ZŠ s MŠ Badín, ktorý ťahal krásnymi akciami Lucas Hamšík. Syn bývalého kapitána slovenskej reprezentácie a legendy slovenského futbalu Mareka Hamšíka bol zaslúžene vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja.

    Ďalším senzačným zjavom v tíme Badína bol chlapec, ktorý dával góly na počkanie, Jakub Ružbacký, ktorý sa stal najlepším strelcom turnaja.

    Druhé miesto obsadila ZŠ J. J. Thurzu, Detva, tretia bola Súkromná ZŠ, Gemerská cesta 1, Lučenec. Lučenčania mali v tíme najlepšiu hráčku turnaja, Michaelu Badíkovú.

    Za najlepšieho brankára krajského kola v Banskej Bystrici bol označený gólman Samuel Frayne zo zvolenskej Základnej školy J. Alexyho, ktorá sa umiestnila na piatom mieste.

    1. miesto má ZŠ Tulipánová z Nitry.

    Posledné finálové družstvo z Nitry

    Víťazi okresných kôl Nitrianskeho kraja sa proti sebe postavili na krásnom trávniku štadiónu FC Nitra. Po dlhých desiatich rokoch podaril parádny triumf chlapcom a dievčatám zo Základnej školy Tulipánová z Nitry, ktorí vo finálovom zápase doslova zvalcovali protihráčov z Nových Zámkov výsledkom 20:3.

    Nitrianske družstvo malo najlepšiu hráčku Sáru Javrovú, najlepšieho hráča Mateja Kúseka, aj najlepšieho strelca Juraja Mega, autora 16 gólov. Novozámčania mali napriek vysokej prehre najlepšieho brankára, ktorým bol Dimitrii Herasynchuk. Tretie miesto obsadil tím zo ZŠ sv. Michala, Levice.

    McDonald’s Cup

    Aj vy ste zvedaví, kto ovládne finále McDonald’s Cup? Meno víťazného tímu a miesto, kam poputuje cenná trofej, budeme vedieť už 10. júna.

    Výhrou pre 30 škôl na Slovensku je aj futbalový krúžok, ktorý funguje od polovice marca priamo na športoviskách základných škôl. Realizuje sa jedenkrát týždenne pre žiakov prvého stupňa vo veku od 8 do 11 rokov a vždy po vyučovaní.

    Viac sa o turnaji a futbalových krúžkoch dozviete na www.mcdonaldscup.sk, aj na FCB www.facebook.com/mcdcupsk, či na stránkach Slovenského futbalového zväzu www.futbalsfz.sk/mladez-a-rozvoj/grassroots/McDonalds-cup/ a FB @grassrootsSFZ.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...