Chcete sa naučiť variť? A chcete to aj rýchlo?
Kniha Rýchlokurz varenia vám zaručene pomôže. Neobsahuje iba recepty, ale aj základné informácie o jednotlivých potravinách a postupoch úprav. Takmer 200 strán inšpirácie, skvelých pochúťok a užitočných rád.
Autorka Martina Kittlerová je diplomovaná ekotrofologička a z jej pera už vyšli viaceré „kuchárske“ bestsellery. Jej zásadou v kuchyni zameranej na rodinu je: nekomplikovane variť a minimálne raz za deň spoločne stolovať.
Knihu Rýchlokurz varenia začína autorka radami, čo uľahčí každodennú prácu v kuchyni, ako rozumne hospodáriť, aké hrnce a panvice použiť a presvedčí, že zvyšky sú vždy najlepšie.
Publikácia je rozdelená na 10 kapitol od Zemiakov, cez Cestoviny, Ryžu, Vajcia až po Mäso a Ovocie.
Napríklad v kapitole o zemiakoch hneď na úvod poradí, ako pripraviť chrumkavé opekané zemiaky, haruľu, zemiakové knedle, gratinované zemiaky či skvelý zemiakový šalát. A nasledujú konkrétne recepty, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky. Pečené zemiaky s chrenovým krémom a krabmi. Zemiaky po provensalsky. Či švajčiarsky cukinový rösti koláč.
V kapitole Cestoviny radí autorka, ktorá cestovina k akej omáčke, ako správne pripraviť sklovité rezance či akurátne halušky. V časti o vajciach nájdete Vzdušnú omeletu so šľahačkou a malinami alebo Jablkové palacinky s krokantovým jogurtom.
No a v poslednej časti knihy Rýchlokurz varenia venovanej ovociu dostanete tip, ako pripraviť jablkový pretlak, pomarančový krém, ovocnú kašu, červené želé alebo Krupicové flameri so slivkovou omáčkou.