Šumivé víno na Vianočný stôl, Silvestrovskú oslavu, aj ako darček
Obdobie medzi Vianocami a Novým rokom patrí pre väčšinu z nás k najkrajším v roku. Cez Vianoce sa za jedným stolom stretáva celá rodina, ľudia sa obdarúvajú darčekmi, vychutnávajú si výborné jedlá a tešia sa z domácej pohody. Silvestrovská noc je naopak plná hudby, spevu a novoročných prianí. Či už je to Silvestrovská romantika na horách, alebo oddych v kruhu svojich blízkych, nie je nič lepšie, ako vychutnať si tieto okamihy s pohárom kvalitného sektu v ruke. Pretože práve ten sa so slávnostnými príležitosťami neodmysliteľne spája.
Darček, ktorý poteší
Pre muža
Hubert L´Original brut – Pre milovníkov dobrého kvalitného sektu – hrdý a ušľachtilý
Tento nositeľ tradície značky Hubert sa vyznačuje neutíchajúcim jemným perlením, decentnou biskvitovou vôňou a delikátnou chuťou. Prednosti tohto moku v mnohom pripomínajú rodné Francúzsko. Pre Hubert L´Original sa rozhodujú náročnejší konzumenti, ktorý doceňujú kvasenie a dozrievanie sektu vo fľašiach, nenapodobniteľnú chuť a vôňu s atraktívnym dizajnom. Je vyrábaný transváznou metódou, pri ktorej prebieha druhotné kvasenie vína priamo vo fľaši a ďalej toto víno zrie na kvasinkách minimálne 9 mesiacov. Kupáž sektu Hubert L´Original brut je zostavená z vybraných vyzretých vín – hrdého Rizlingu vlašského, korenistého Veltlínskeho zeleného a šampanskej odrody Pinot blanc, typickej nezameniteľným nádychom tropického ovocia.
Pre ženu aj pre dvojicu
Hubert de Luxe – a úspech je zaručený. Svojou sladkou chuťou ulahodí každej žene.
Hubert de Luxe je obľúbený medzi romantikmi a milovníkmi aromatických sektov a svoje miesto si našiel predovšetkým u nežnejšej časti konzumentov šumivých vín. Hubert de Luxe v sebe spája neodolateľnú arómu, lahodnú sladkú chuť a elegantnú zlatistú farbu, ktorá aj tej najbežnejšej chvíli dodá jedinečnú atmosféru. Je nielen ideálnym nápojom pre dámsku spoločnosť, ale aj elegantným darčekom pre partnerku. Toto aromatické biele šumivé víno vzniká spojením aromatických odrôd Irsai Oliver a Muškát Moravský. Hubert de Luxe osloví živou, citrónovožltou farbou a jemným perlením. Vínu dominuje vôňa zrelého hrozna s muškátovým buketom, chuť je plná, hroznová, harmonicky sladká a perzistentná.
Pre fajnšmekrov
Johann E. Hubert, akostné šumivé víno V.O., biele, extra suché – vyrábané klasickou metódou
Tajomstvo nového sektu Johann E. Hubert spočíva v kvalite vín z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, z ktorých je vyrobený, v metóde výroby a v nenapodobiteľnej harmónii chutí. Vyrába sa klasickou metódou „Methode traditionelle“, ktorá sa používa aj na výrobu „pravého šampanského“ vo francúzskej oblasti Champagne. Touto metódou prebieha druhotné kvasenie vo fľašiach, v ktorých sa aj finalizuje. Odrodu Rulandské biele, ktorá je nosným segmentom klasickej výroby šumivého vína, primerane dopĺňa mandľové Veltlínske zelené. Viac ako 12 mesačným zrením na ušľachtilých kvasinkách sa vo víne vytvoril jedinečný súlad chute kandizovaného plodového ovocia a pražených mandlí. Výnimočnosť tohto šumivého vína podčiarkuje aj elegantná tmavá fľaša, na ktorej je zobrazený Johann E. Hubert.
Vianočné dobroty zapíjané sektom
Vhodná kombinácia dobrého jedla a kvalitného sektu vám zaručí ten správny gastronomický zážitok. K predjedlám, ľahším zeleninovým jedlám a šalátom je vhodné suchšie biele a ružové šumivé víno (brut). Polosuché a polosladké biele šumivé víno sa hodí k jedlám z rýb a k bielemu mäsu. Ružové šumivé víno s primeraným obsahom cukru odporúčame k masám na prírodno, jemným omáčkam a cestovinovým šalátom, červené šumivé víno k syrom a tmavým mäsám na sladko. Sladší sekt sa výborne hodí k syrom s modrou plesňou, ovociu a dezertom (zmrzlinovým, tvarohovým alebo čokoládovým).
Hubert Club Brut – skvelý doplnok Vianočných maškŕt
Toto šumivé víno v sebe ukrýva lahodnú kombináciu chutí. Je pripravované premysleným kupážovaním hrdého Rizlingu vlašského, mandľového Veltlínskeho zeleného a kvetinkového Müller Thurgau. Minimálny obsah zvyškového cukru nič nezahaľuje. Chuťové atribúty sa rozvinú po každom dúšku. Vyznačuje sa bohatým perlením, sviežou ovocnou vôňou a neopakovateľnou harmonickou chuťou. Vhodne dopĺňa jedlá z rýb, morských plodov a mäkkýšov.
Silvester s kvalitným sektom
K Silvestrovskej oslave a novoročným prípitkom patrí pohár chutného sektu. Spotrebitelia majú tendenciu siahať pri slávnostných príležitostiach po kvalitných šumivých vínach. Vďaka vysokej kvalite lokálnych surovín zostávajú verní domácim produktom.
Hubert L´Original demi sec – pre tú správnu atmosféru
Hubert L´Original je polosladké akostné biele šumivé víno pripravované premysleným kupážovaním hrdého Rizlingu vlašského, korenistého Veltlínskeho zeleného a šampanskej odrody Pinot blanc, typickej nezameniteľným nádychom tropického ovocia. Je výsledkom zvládnutého procesu kvasenia, tvorby a zrenia vína vo fľaši. Najmodernejšie technologické postupy výroby a kvalitné odrodové vína burgundského typu zaručujú jemné, dlhotrvajúce perlenie a jedinečný chuťový vnem, ktorý úspešne dotvára slávnostné okamihy pre náročnejších konzumentov. Ideálny je v kombinácii s ľahkými ovocnými dezertami.
Silvestrovská party pre všetkých
Každý správny hostiteľ je pripravený aj na nečakané situácie a požiadavky svojich hostí. Keďže každému chutí niečo iné, je dobré staviť na istotu a vybrať si sekt, ktorý chutí väčšine, prípadne namiešať domácu špecialitu. Jedným z najpopulárnejších sektov na Slovenskom trhu je Hubert Club.
Hubert Club polosladký – a party môže začať
Starostlivo vybrané vína, umne zostavené cuvée Rizlingu vlašského, Veltlínskeho zeleného a Müller Thurgau a dôsledné kontroly počas procesu zrenia zaručujú stálu vysokú kvalitu šumivého vína Hubert Club. Hubert Club polosladké je akostné šumivé víno s obsahom cukru 35 g/l. Vyznačuje sa vyváženým pomerom cukrov a kyselín, atraktívnou zelenožltou farbou a dynamickým perlením.
Veľké bowle – nik mu neodolá
Pre 6 – 8 osôb potrebujete:
½ čerstvého ananásu
3 ks marakuje
80 g čerstvých malín
80 g hrozna
80 g jahôd
1 kg pomarančov
40 g lístkov čerstvej mäty
0,7 l Hubert De Luxe
Vodka alebo rum podľa chuti
Postup: Ovocie nakrájajte na malé kúsky. Mätu nakrájajte na drobné kúsky. Ovocie vložte do sklenej misky, zalejte sektom Hubert De Luxe a podľa chuti pridajte vodku a rum. Do škrupiniek marakuje vložte maliny a spolu s mätou ozdobte sklenú misku.
Ovocné želé so šumivým vínom
Pre 6 – 8 osôb potrebujeme:
250 ml vody
1 balíček Ovocného želé s broskyňovou príchuťou Dr. Oetker
70 g cukru
250 ml šumivého vína Hubert Club polosladké
Ešte potrebujeme: formu s vyšším okrajom alebo akékoľvek formičky
Postup: Na prípravu želé privedieme 250 ml vody do varu. Obsah sáčku spolu s cukrom vsypeme do horúcej vody (vodu už nevaríme) a ručne metličkou veľmi dobre zamiešame. Prilejeme šumivé víno a opäť zamiešame. Hotové želé nalejeme do formy a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 5 hodín alebo cez noc.
Náš tip: Vo forme nakrájame želé na kocky a pomocou kuchynského noža alebo plochej lopatky naukladáme na tanier. Do kociek môžeme zapichnúť špáradlá.
Zdroj: Dr. Oetker