Na cesto potrebujeme len veľmi málo ingrediencií:
1 kocka droždia, 400 g hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, a trochu soli

Poďme nato:
- Do šáločky s teplou vodou dáme napučať droždie.
- Do misy na cesto preosejeme múku, pridáme olej a štipku soli. Prilejeme rozpustené droždie s vodou a vypracujeme hladké cesto.
- Z cesta vytvarujeme bochník, poprášime múkou a prikryjeme čistou utierkou. Necháme ho na mieste, ktoré je teplé a hlavne nie je v priebane – čakať na svoju budúcnosť asi 40 minút. Popri čakaní nám krásne narastie.
- Cesto opäť prehnietime a dosku poprášime múkou. Ak máte pripravený plech, kľudne ho celé rozvaľkajte na plech. Ak chcete zostať verný pizzi v tvare kruhu, nech sa páči – vytvarujte 2 okrúhle pizze.
ALEBO :
Cesto môžeme pripraviť aj deň vopred. Cez noc ho necháme v chladničke odpočívať a na druhý deň ho rozvaľkáme podľa predchádzajúcich pokynov.
A teraz si už na ňu dajte čo vám chutí:)

