Máte aj vy radi obyčajné nátierky, neštítite sa použiť maslo, ani nezatracujete tavený syr v črievku? Pochutnajte si na klasike a majte krásne rána 🙂
Shutterstock
Vajíčková
Potrebujeme:
4 vajcia uvarené na tvrdo, 1 tavený syr v črievku, 1 čajová lyžička horčice, 1 polievková lyžica zmäknutého masla, trocha soli
Postup:
Vajcia nakrájame na drobno a dobre zmiešame s taveným syrom, horčicou, maslom a soľou.
Tip: vajíčková nátierka vynikne, ak na chlebík dáme aj plátok tvrdého syra a šunkovej salámy.
Nivová
Potrebujeme:
100 g masla, 100 g mäkkého tvarohu, 200 g nivy, čajová lyžička nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Maslo s tvarohom vymiešame do hladka, pridáme nastrúhaný syr, soľ a petržlenovú vňať. Nátierka je vhodná na hrianky.
Bryndzová
Potrebujeme:
100 g bryndze, 50 g masla, 1/2 dl šľahačkovej smotany, soľ, 1 polievková lyžica nadrobno posekanej petržlenovej vňate
Postup:
Všetko jemne s ušľahanou šľahačkou vymiešame. A môžeme natierať na pečivo.
Šunková
Potrebujeme:
100 g šunky, 50 g masla, soľ, 2 na tvrdo uvarené vajíčka, 1 malá zaváraná uhorka, muškátový oriešok, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu
Postup:
Nakrájanú na jemno šunku a vajíčko zmiešame s ostatnými surovinami. Dochutíme soľou a strúhaným muškátovým orieškom. Necháme stuhnúť asi 15 minút.
Cesnaková
Potrebujeme:
100 g taveného syra, 2 vajcia uvarené natvrdo, 60 g masla, 20 g cesnaku, soľ, pažítka, 1/4 citrónu
Postup:
Tavený syr rozotrieme, pridáme jemne nastrúhané vajcia, zmäknuté maslo, cesnak rozotretý so soľou a vymiešame.
Tuniaková
Potrebujeme:
1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 80 g masla, 1 sterilizovaná uhorka, 20 g cibule, soľ, mleté biele korenie, citrónová šťava.
Postup:
Tuniaka precedíme. Uhorku nakrájame na drobno. Cibuľu nakrájame na drobno a krátko zavaríme. Všetky ingrediencie dobre premiešame a ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou.
Loading...