Praženica so šampiňónmi a balsamicom

Slávka Cigáňová (Habrmanová) 0

Pri správnej kombinácii dobrých surovín môžete byť naozaj prekvapení, čo ste dokázali na tanieri stvoriť. Napadlo by vám niekedy, že na praženicu so šampiňónmi sa hodí syr parmezánového typu a balsamico? Mne tiež nie, až kým som nevyskúšala tento recept.

Odporúčam ho otestovať každému, napríklad v pokojné nedeľné ráno, keď je trošku času na experimenty. Takýmito originálnymi, ale aj zdravými raňajkami určite prekvapíte celú rodinu. 

Praženica so šampiňónmi a balsamicom (pre 4 osoby)

Potrebujeme: 6-8 vajec, K-Classic šampiňóny krájané, 1 červenú cibuľu, trochu masla, čierne korenie, soľ, syr parmezánového typu, balsamico krém, 8 plátkov toastového chleba.

Postup: Urobíme si praženicu so šampiňónmi na cibuľke, a to tak, že na troche masla opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, potom šampiňóny, pridáme vajcia, dochutíme soľou a korením. Medzitým dáme opiecť toasty. Na toasty navrstvíme praženicu so šampiňónmi, nastrúhame na ne parmezánový syr a jemne pokvapkáme balsamikovým krémom.

Náš tip: 

Toasty ešte viac vylepšíte, ak ich namiesto štandardného opečenia v toastovači opražíte na panvici jemne zastrúhané parmezánom.   

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár