Pri správnej kombinácii dobrých surovín môžete byť naozaj prekvapení, čo ste dokázali na tanieri stvoriť. Napadlo by vám niekedy, že na praženicu so šampiňónmi sa hodí syr parmezánového typu a balsamico? Mne tiež nie, až kým som nevyskúšala tento recept.
Odporúčam ho otestovať každému, napríklad v pokojné nedeľné ráno, keď je trošku času na experimenty. Takýmito originálnymi, ale aj zdravými raňajkami určite prekvapíte celú rodinu.
Praženica so šampiňónmi a balsamicom (pre 4 osoby)
Potrebujeme: 6-8 vajec, K-Classic šampiňóny krájané, 1 červenú cibuľu, trochu masla, čierne korenie, soľ, syr parmezánového typu, balsamico krém, 8 plátkov toastového chleba.
Postup: Urobíme si praženicu so šampiňónmi na cibuľke, a to tak, že na troche masla opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, potom šampiňóny, pridáme vajcia, dochutíme soľou a korením. Medzitým dáme opiecť toasty. Na toasty navrstvíme praženicu so šampiňónmi, nastrúhame na ne parmezánový syr a jemne pokvapkáme balsamikovým krémom.
Náš tip:
Toasty ešte viac vylepšíte, ak ich namiesto štandardného opečenia v toastovači opražíte na panvici jemne zastrúhané parmezánom.