Trojhranky s najsamsuper jednoduchou náplňou

Slávka Habrmanová/ food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 450 g lístkového cesta ,
  • 3 konzervy tuniaka,
  • 2 cibule,
  • 200 g taveného syra,
  • soľ, biele korenie
Foto: Ingimage.com

Postup:

Na panvici s olejom z tuniaka smažíme cibuľu nakrájanú na kocky. Býva ho tam toľko, že to úplne stačí. Ale ak sa vám zdá, že je málo a cibuľka by sa neusmažila, pridajte zvlášť olej alebo ak máte tuniaka vo vlastnej šťave, to si nepomôžete.

TIP: Do smaženia cibule zvyknem vždy pridávať aj soľ, pustí si šťavu a nebude sa pripaľovať.

Potom primiešame tuniaka a necháme v zmesi ešte rozpustiť tavený syr, dochutíme korením. Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske. Nakrájame na dlhé pásiky asi 30-40 cm a široké 10 cm.

Na okraj dáme tuniakovú zmes a preložíme prvý okraj do trojuholníka. Ďalej navíjame zvyšok cesta ako americkú vlajku; plnka zostane vnútri, výsledkom čoho je trojuholník.

Pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia asi pol hodinu; záleží, ako veľké trojuholníky sa vám podarili.

Náplň môžete samozrejme variovať, skvelá je aj napr. á la pizza: šunka, syr, kukurica, paradajky, oregano, olivy. Alebo špenátová: špenát, cesnak, muškátový oriešok, ricotta, parmezán, biele korenie; prípadne úplná klasika, ktorá fakt chutí každému: klobáska so syrom alebo bryndzou.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár