Potrebujeme:
- 450 g lístkového cesta ,
- 3 konzervy tuniaka,
- 2 cibule,
- 200 g taveného syra,
- soľ, biele korenie

Postup:
Na panvici s olejom z tuniaka smažíme cibuľu nakrájanú na kocky. Býva ho tam toľko, že to úplne stačí. Ale ak sa vám zdá, že je málo a cibuľka by sa neusmažila, pridajte zvlášť olej alebo ak máte tuniaka vo vlastnej šťave, to si nepomôžete.
TIP: Do smaženia cibule zvyknem vždy pridávať aj soľ, pustí si šťavu a nebude sa pripaľovať.
Potom primiešame tuniaka a necháme v zmesi ešte rozpustiť tavený syr, dochutíme korením. Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske. Nakrájame na dlhé pásiky asi 30-40 cm a široké 10 cm.
Na okraj dáme tuniakovú zmes a preložíme prvý okraj do trojuholníka. Ďalej navíjame zvyšok cesta ako americkú vlajku; plnka zostane vnútri, výsledkom čoho je trojuholník.
Pečieme pri teplote 220 stupňov Celzia asi pol hodinu; záleží, ako veľké trojuholníky sa vám podarili.
Náplň môžete samozrejme variovať, skvelá je aj napr. á la pizza: šunka, syr, kukurica, paradajky, oregano, olivy. Alebo špenátová: špenát, cesnak, muškátový oriešok, ricotta, parmezán, biele korenie; prípadne úplná klasika, ktorá fakt chutí každému: klobáska so syrom alebo bryndzou.
