Dobroty Čokoládové pokušenie s jahodami Marta Turóciová 6. mája 2016 0 Vystačí na: 12 porcií Doba prípravy: asi 40 minút Doba pečenia: asi 35 minút Na jahodové pokušenie potrebujete Na cesto: 180 g hladkej múky 3 zarovnané PL kakaa 100 g cukru štipka soli 1 žĺtok 125 g zmäknutého masla alebo margarínu Na náplň: 3 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker 400 ml smotany na šľahanie 50 g zmäknutého masla 50 g cukru 1 balíček Vanilkového cukru 1 vajce 1 bielok Na ozdobenie: 250 g očistených jahôd 4 zarovnané PL jahodového džemu Ešte potrebujete: formu na muffiny lektrický ručný šľahač Príprava čokoládového pokušenia Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, cukrom a soľou. Pridáme žĺtok a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko (Ø asi 10 cm). Kolieska vložíme do vymastenej formy na muffiny, pritlačíme ku dnu a po stenách až po okraj formy. Odložíme do chladničky. Na prípravu náplne nalámeme do kastrólika polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme), kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do hladka. Postupne zašľaháme vajce a bielok. Do zmesi na najnižšom stupni zašľaháme vychladnutú smotanu s polevou. Náplň nalejeme na cesto až po okraj. Muffiny vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 35 minút Muffiny necháme vo forme vychladnúť. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky. Muffiny opatrne vyklopíme z formy a na povrch naukladáme plátky jahôd. Džem zahrejeme v kastróliku a pomocou štetca alebo pierka nanesieme na jahody. Tip: Na slávnostné príležitosti môžeme muffiny ozdobiť šľahačkou. (Žiadne hodnotenia)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno *
Dobroty Čokoládové pokušenie s jahodami Marta Turóciová 6. mája 2016 0 Vystačí na: 12 porcií Doba prípravy: asi 40 minút Doba pečenia: asi 35 minút Na jahodové pokušenie potrebujete Na cesto: 180 g hladkej múky 3 zarovnané PL kakaa 100 g cukru štipka soli 1 žĺtok 125 g zmäknutého masla alebo margarínu Na náplň: 3 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker 400 ml smotany na šľahanie 50 g zmäknutého masla 50 g cukru 1 balíček Vanilkového cukru 1 vajce 1 bielok Na ozdobenie: 250 g očistených jahôd 4 zarovnané PL jahodového džemu Ešte potrebujete: formu na muffiny lektrický ručný šľahač Príprava čokoládového pokušenia Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, cukrom a soľou. Pridáme žĺtok a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko (Ø asi 10 cm). Kolieska vložíme do vymastenej formy na muffiny, pritlačíme ku dnu a po stenách až po okraj formy. Odložíme do chladničky. Na prípravu náplne nalámeme do kastrólika polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme), kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do hladka. Postupne zašľaháme vajce a bielok. Do zmesi na najnižšom stupni zašľaháme vychladnutú smotanu s polevou. Náplň nalejeme na cesto až po okraj. Muffiny vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 35 minút Muffiny necháme vo forme vychladnúť. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky. Muffiny opatrne vyklopíme z formy a na povrch naukladáme plátky jahôd. Džem zahrejeme v kastróliku a pomocou štetca alebo pierka nanesieme na jahody. Tip: Na slávnostné príležitosti môžeme muffiny ozdobiť šľahačkou. (Žiadne hodnotenia)Loading...