Ruka v ruke so sezónou jahôd hľadáme recepty na dezerty, pri ktorých nám netreba rozohriať rúru. A do tejto kategórie patrí aj „detské“ tiramisu, do ktorého namiesto kávy, ide sirup z jahôd.
Príprava nezaberie veľa času a výsledok je famózny.

Potrebujeme
Jahodový sirup
- 350 g jahôd
- 4 PL pomarančovej šťavy
- 2 PL cukru
Ostatné
- Podlhovasté piškóty (cca 25)
- 200 g mascarpone
- 4 PL práškového cukru
- 200 g gréckeho jogurtu
- 150 g jahôd

Príprava
Sirup:
- jahôdky umyjeme, očistíme, narežeme na menšie kúsky, polejeme pomarančovou šťavou, posypeme cukrom a dáme variť, občas premiešame.
- Keď po niekoľkých minútach zmäknú, máme dovarené. Počkáme chvíľku, kým vychladnú a potom ich prepasírujeme cez sitko.
- Sirup odložíme do chladničky.
Tiramisu:
- pripravíme si plech hlboký aspoň 8 cm.
- Mascarpone vymiešame s cukrom a gréckym jogurtom do bohatého krému. Jahody umyjeme a na tenko narežeme.
- Každú piškótu namočíme vo vychladenom sirupe z jednej, aj z druhej strany – ale len krátko, aby sa nerozmočili. Poukladáme ich na dno plechu tak, aby ho celý zakryli.
- Potom na piškóty natrieme krém, na krém navrstvíme polovičku nakrájaných jahôd. A celý postup – piškóty, krém a nakrájané jahody navrch, zopakujeme.
Šupneme do chladničky a necháme „na pokoji“ aspoň 4 hodinky. Dobrú chuť.
»»» Prečítajte si aj: Jahodová zmrzlina
