Jahodové tiramisu

redakcia 0

Ruka v ruke so sezónou jahôd hľadáme recepty na dezerty, pri ktorých nám netreba rozohriať rúru. A do tejto kategórie patrí aj „detské“ tiramisu, do ktorého namiesto kávy, ide sirup z jahôd.

Príprava nezaberie veľa času a výsledok je famózny.

Shutterstock

Potrebujeme

Jahodový sirup

  • 4 PL pomarančovej šťavy
  • 2 PL cukru

Ostatné

  • Podlhovasté piškóty (cca 25)
  • 200 g mascarpone
  • 4 PL práškového cukru
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 150 g jahôd
Shutterstock

Príprava

Sirup:

  • jahôdky umyjeme, očistíme, narežeme na menšie kúsky, polejeme pomarančovou šťavou, posypeme cukrom a dáme variť, občas premiešame.
  • Keď po niekoľkých minútach zmäknú, máme dovarené. Počkáme chvíľku, kým vychladnú a potom ich prepasírujeme cez sitko.
  • Sirup odložíme do chladničky.

Tiramisu:

  • pripravíme si plech hlboký aspoň 8 cm.
  • Mascarpone vymiešame s cukrom a gréckym jogurtom do bohatého krému. Jahody umyjeme a na tenko narežeme.
  • Každú piškótu namočíme vo vychladenom sirupe z jednej, aj z druhej strany – ale len krátko, aby sa nerozmočili. Poukladáme ich na dno plechu tak, aby ho celý zakryli.
  • Potom na piškóty natrieme krém, na krém navrstvíme polovičku nakrájaných jahôd. A celý postup – piškóty, krém a nakrájané jahody navrch, zopakujeme.

Šupneme do chladničky a necháme „na pokoji“ aspoň 4 hodinky. Dobrú chuť.

»»» Prečítajte si aj: Jahodová zmrzlina

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár