Ruka v ruke so sezónou jahôd hľadáme recepty na dezerty , pri ktorých nám netreba rozohriať rúru. A do tejto kategórie patrí aj „detské“ tiramisu, do ktorého namiesto kávy, ide sirup z jahôd.
Príprava nezaberie veľa času a výsledok je famózny.
Shutterstock Potrebujeme Jahodový sirup
Ostatné
Podlhovasté piškóty (cca 25) Shutterstock Príprava Sirup:
jahôdky umyjeme, očistíme, narežeme na menšie kúsky, polejeme pomarančovou šťavou, posypeme cukrom a dáme variť, občas premiešame. Keď po niekoľkých minútach zmäknú, máme dovarené. Počkáme chvíľku, kým vychladnú a potom ich prepasírujeme cez sitko. Sirup odložíme do chladničky. Tiramisu:
pripravíme si plech hlboký aspoň 8 cm. Mascarpone vymiešame s cukrom a gréckym jogurtom do bohatého krému. Jahody umyjeme a na tenko narežeme. Každú piškótu namočíme vo vychladenom sirupe z jednej, aj z druhej strany – ale len krátko, aby sa nerozmočili. Poukladáme ich na dno plechu tak, aby ho celý zakryli. Potom na piškóty natrieme krém, na krém navrstvíme polovičku nakrájaných jahôd. A celý postup – piškóty, krém a nakrájané jahody navrch, zopakujeme. Šupneme do chladničky a necháme „na pokoji“ aspoň 4 hodinky. Dobrú chuť.
»»» Prečítajte si aj: Jahodová zmrzlina
Loading...