Mätový sirup

Mária Kopčíková 0

Mäta mi rastie v mojej minizáhradke ako burina, takže včera som navarila už tretiu dávku sirupu a priebežne nejakú suším.

Chcete vyskúšať aj tento príjemný sirup na letné osvieženie? Nech sa páči:

Shutterstock
  • Prevarte 2 litre vody a nechajte ju vychladnúť.
  • Mätu ostrihajte/otrhajte a poriadne opláchnite na sitku, nechajte odkvapkať. Treba vám asi 30 stoniek mäty dlhých cca 7cm (alebo primerané množstvo lístkov).
  • Do vychladnutej vody dajte mätu a šťavu z jedného citróna.
  • Ďalší citrón alebo dva poriadne opláchnite, nakrájajte na menšie kúsky a pridajte do hrnca k mäte.
  • Trocha rozmixujte ponorným mixérom pre lepšie vylúhovanie mäty.
  • Nechajte v chladničke 24 hodín.
Shutterstock
  • Po 24 hodinách obsah v hrnci uveďte do varu, ale varte len asi 5 minút.
  • Preceďte cez látkovú plienku.
  • Do precedeného pridajte kryštálový cukor, cca 3/4kg (podľa vašej chuti).
  • Obsah aj s cukrom mierne zahrejte a miešajte, aby sa rozpustil, ale už nevarte.
  • Nalejte do fliaš a skladujte v chlade.

U nás je v lete stále v chladničke džbán s citronádou, do ktorého radi pridáme aj tento sirup.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (33 hlasov, priemerne: 3,30 z 5)
Loading...
Author image

Mária Kopčíková

Povolaním som psychologička a psychológií sa aj venujem vo svojej praxi v CPR KVAPKA.  Ako lektorka kurzov sa s rodičmi stretávam pred pôrodom, v podpore dojčenia, či príprave detí na školu. Prinášam témy, ktoré mi v praxi pripadajú dôležité.

články autora...

Pridaj komentár