Jahňacie guľky zabalené v arabskom chlebe s jogurtovo-mätovou omáčkou

Slávka Habrmanová/ foodblogerka 0

Potrebujeme:

na guľky:

  • 500 gramov jahňacieho mäsa mletého,
  • oregano, soľ, čierne korenie,
  • cesnak – 1 strúčik,
  • repkový olej,

na omáčku:

  • biely jogurt K (150 gramov)
  • mätu, soľ, čierne/biele korenie,
  • lyžicu citrónovej šťavy,
  • lyžicu olivového oleja,
  • strúčik cesnaku;
  • arabský chlieb a čerstvú zeleninu podľa výberu.
Jahňacie mäsové guličky
Foto: Ingimage.com

 

Postup:

Urobíme si menšie guľky z mäsa dochuteného ostatným a opražíme ich v panvici na oleji. Alebo upečieme v trúbe (zdravšia verzia).

Naukladáme ich do na suchej panvici krátko opečeného arabského chleba (alebo existujú rôzne druhy tortíl), pridáme ľubovoľnú zeleninu, napr. ľadový šalát, paradajku, uhorku a zalejeme jogurtovo-mätovou omáčkou, ktorú sme pripravili tak, že sme zmiešali všetky uvedené prísady.

Tip:

Ak chcete jahňacie guľky ďalej dotvoriť, pokojne pridajte nastrúhaný parmezán, fetu alebo skvele ich dochutia sušené paradajky, prípadne chilli.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár