Medovo-pivná hovädzia pochúťka z jedného hrnca

Slávka Habrmanová / food blogerka 0

Potrebujeme:

  • hovädzie zadné pokrájané na väčšie kocky – 1 kg,
  • 0,5 kg farebných paprík tiež na kocky,
  • 300 ml tmavého piva Stephansbräu Dunkel,
  • 300 ml paradajkového pretlaku,
  • 1 a ½ lyžice medu,
  • 200 g anglickej slaniny nasekanej na drobné kocky,
  • 2 stredné cibule pokrájané na mesiačiky,
  • slnečnicový olej, soľ, čierne korenie, tymián, šalviu, estragón (všetko sušené),
  • asi 2 strúčiky cesnaku, syr gorgonzola (150g)
Foto: Ingimage.com

Postup: Začneme menej tradične, opekaním mäsa na oleji pri vysokej teplote. Osolíme, okoreníme. Počkáme, kým sa mäso krásne zatiahne, pridáme cibuľu a slaninu a ďalej smažíme.

Zalejeme pivom, pridáme paradajkový pretlak, med, papriky, všetky bylinky (tymián, šalvia, estragón), prípadne ešte čierne korenie, ak sme nedali veľa do mäsa. Okrem cesnaku a gorgonzoly, tie prídu na rad neskôr.

Ideálne, ak máme hrniec s pokrievkou vhodný na sporák aj do trúby, takto to všetko prikryté dáme piecť na 180 stupňov Celzia. Ak nie, musíme prekladať do nádoby určenej na pečenie.

Všetko spolu dusíme v trúbe aspoň dve hodiny, nakoniec dochutíme nastrúhaným cesnakom a necháme už až do hotového rozpustiť gorgonzolu.

Jedlo sa hodí s kuskusom s maslom, premiešaným s bielymi fazuľami z konzervy, dochutené citrónovou šťavou.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár