Morčacie s brusnicami a tekvicou, čo zvládne každý

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 500 g morčacích pŕs,
  • 100 g parmezánu,
  • 2 vajcia,
  • 200 g brusníc,
  • 500 g tekvice,
  • 2 dcl ružového vína,
  • soľ, čierne korenie, 5 lístkov šalvie (záleží, ako veľké máte), štipku sušeného tymiánu,
  • 3 lyžice olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku
Foto: Ingimage.com

Postup:

Mäso nakrájame na plátky a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme. Obalíme len vo vajíčku a potom dáme do nastrúhaného parmezánu.

Netreba klasický trojobal. Ak ale chcete, môžete do parmezánu zamiešať strúhanku. Na dno plechu dáme na kocky nakrájanú klasickú tekvicu (prípadne cuketu, len nie Hokkaido, to sa chuťovo nehodí).

Pridáme brusnice, cesnak nakrájaný na jemné plátky, šalviu, tymián; dobre premiešame. Pokvapkáme olejom, podlejeme vínom. Dochutíme soľou a korením. Na to naukladáme obalené morčacie prsia.

Pečieme zhruba 40 – 50 minút na 180 stupňov Celzia, možno stačí aj menej. Cieľom je mať chrumkavé mäso navrchu a mäkkú zeleninu. V polovici pečenia je dobré mäso aj poobracať.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár