Potrebujeme:
- 500 g morčacích pŕs,
- 100 g parmezánu,
- 2 vajcia,
- 200 g brusníc,
- 500 g tekvice,
- 2 dcl ružového vína,
- soľ, čierne korenie, 5 lístkov šalvie (záleží, ako veľké máte), štipku sušeného tymiánu,
- 3 lyžice olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku

Postup:
Mäso nakrájame na plátky a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme. Obalíme len vo vajíčku a potom dáme do nastrúhaného parmezánu.
Netreba klasický trojobal. Ak ale chcete, môžete do parmezánu zamiešať strúhanku. Na dno plechu dáme na kocky nakrájanú klasickú tekvicu (prípadne cuketu, len nie Hokkaido, to sa chuťovo nehodí).
Pridáme brusnice, cesnak nakrájaný na jemné plátky, šalviu, tymián; dobre premiešame. Pokvapkáme olejom, podlejeme vínom. Dochutíme soľou a korením. Na to naukladáme obalené morčacie prsia.
Pečieme zhruba 40 – 50 minút na 180 stupňov Celzia, možno stačí aj menej. Cieľom je mať chrumkavé mäso navrchu a mäkkú zeleninu. V polovici pečenia je dobré mäso aj poobracať.
